Bodrums bästa badorter

Bodrum har snabbt utvecklats till Turkiets mest exklusiva semestermål. Här finns ett pärlband av badorter som ringlar runt halvön, med många fina vikar och skyddande, utskjutande näs. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Ladda ner reseguiden till din mobil

Själva Bodrum är riktig mysig, med sina vitkalkade hus, en imponerande borg, stor segelbåtshamn, spåren efter ett av antikens sju underverk och en lång, elegant gågata och strandpromenad kantad av massor av affärer och barer. Den slutar vid Turkiets mest kända disko, Halikarnas, som öppnade redan 1979 och som varit en magnet för landets gayscen. Mer Ibiza än på Halikarnas blir det inte i Turkiet, där Bodrum ända sen 60-talet varit en vallfartsort för alternativa.

Men i dag håller småorterna på Bodrumhalvön på att stjäla en bita av uppmärksamheten från själva staden. I kustbyar som Göltürkbükü, Turgutreis och Gümüslük var veckomarknaderna nyss det enda som hände, men nu är dragplåstret alla läckra, femstjärniga designhotell och allt fler fina matställen.

Resejournalisten Johan Öberg guidar till de bästa semesterorterna, njuter av att plaska runt i det kristallklara vattnet och ser fram emot god meze och färsk fisk.

Några av rubrikerna i guiden:

Stränderna

Gület

Nattliv

Shopping

Boende

Mat & dryck

Utflykter

Antika underverk

Sport & lek

Reseguiden till Bodrum består av 20 A4-sidor och publicerades i juli 2015 (uppdaterad).

Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

MER OM RESA