Här är populäraste resmålen 2013 - lista

Foto: 2013 ville vi åka till Paris - för Zlatans skull.
RESA

Inför årsskiftet har resebyrån Ticket gjort en sammanställning över svenskarnas resande 2013.

Antalya blev årets mest populära resmål, och Zlatan-effekten ger Paris ett ordentligt uppsving.

2013 har varit storstadsresandets år, och London har lockat mest. För ett år sedan var New York nära att peta ner London från förstaplaceringen, men i år har den brittiska huvudstaden tagit höjd igen.

New York får faktiskt nöja sig med en tredjeplats, då även Paris ökat i popularitet och kniper andraplatsen bland de mest populära stadsresmålen.

Zlatan lockar

Bokningarna till den franska huvudstaden har faktiskt ökat med 64 % sedan samma period förra året.

– Det stora dragplåstret i Paris har främst varit Zlatan. Under året har många svenskar velat se honom spela på Parc des Princes i PSG-tröjan, säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på Ticket.

När det kommer till soldestinationerna ligger Antalya och Gran Canaria ohotade i toppen, följda av Palma de Mallorca. Årets nykomling på topplistan är Malaga, som kliver in på tionde plats.

Bokningar till Bangkok ökar

Ticket har också valt att placera Bangkok under kategorin sol- och badresor.

– Svenskarna har blivit allt mer resvana och många väljer därför i större utsträckning att flyga reguljärt till Bangkok och sedan ta sig vidare till sol- och badorterna på egen hand. Bokningarna till Bangkok ökade med hela 27 procent under 2013, säger Maria Gertell.

Det  gångna året har varit händelserikt för resebranschen, skriver Ticket. Egypten försvann från charterkartan och Marocko kom tillbaka. Nya exotiska resmål i Mexiko och Karibien tillkom och för första gången gick charterresor från Sverige till Burma.