Här är vinterns 36 nya charterresmål

Charter

Sommaren är kort - det är redan hög tid att boka vinterns solresa! Vi hjälper dig på traven och listar 36 nya resmål och 10 nyheter bland de största charterarrangörernas digra utbud.

Aftonbladets bloggar

Trenden blir allt starkare, vi svenskar vill ­inte längre bränna alla semesterveckor under den osäkra sommaren utan ­vara garanterade att få lite sol på näsan även under den långa vintern.

Och vi vill inte bara åka vart som helst. Nya, spännande resmål är det som står högst på listan ­enligt en färsk undersökning från Ving – och charterbolagen låter inte vänta på sig.

Fortsatt satsning på Karibien

Förra vinterns raket var Karibien och reslusten västerut, till kritvita sandstränder där palmerna vajar lojt i vinden, tycks inte avta. Ving och Fritidsresor satsar på den bakåtlutade ön Jamaica, Apollo slår på stora trumman med nyheten Tobago.

Thailand, som fortfarande är ett stort resmål vintertid, är något ljummare i år med endast ett nytt resmål. Den som vill resa österut kan istället hitta flera nyheter i Förenade arabemiraten, eller varför inte satsa på en resa till det tidigare så slutna landet Burma?

Fira jul i Turkiet

En annan spännande nyhet för i år är att det går att fira jul och nyår på vissa utvalda resmål i Turkiet. Orterna längs den turkiska rivieran är en av de mest populära resmålen för svenskar sommartid – och nu förlänger arrangören ­Detur säsongen ända till nyår.

Och med tanke på att det blir ännu en arbetstagarjul i år år har vi bara ett enda råd – se till att ­boka din vinterresa så snart som möjligt!

Foto: Apollo, Detur, Fritidsresor, Solresor, STS alpresor, Ving

1 x Thailand

Badstrand med lugn

Nai Thon

En av de minst exploaterade stränderna på Phuket, i norr ganska nära flygplatsen. Här kan man njuta i lugn och ro av den vackra stranden utan att bli störd, samtidigt som det finns en lugn strandgata med några få restauranger och butiker. Endast ett hotell.

Nyhet för: Fritidsresor.

Prisexempel: Från 8 998 kr/person för en vecka.

11 x Spanien

Träning, spa, lavastränder och utflykter

Gran Canaria: Playa del Ingles, Las Palmas, Maspalomas, Meloneras och Puerto Rico

Teneriffa: Los Cristianos och Playa De Las Americas

Airtours satsar stort på vinterresor och lanserar Kanarieöarna som ny destination med en hel radda nya resmål både på Gran Canaria och Teneriffa. Främst resmål som de flesta andra aktörer ­redan har i sina program.

Nyhet för: Airtours.

Prisexempel: Från 5 049 kr/person för en vecka på Playa del Ingles.

Gran Canaria: Arguineguin

En liten fiskeby på öns sydkust som är mycket populär hos våra grannar i väst. Här finns bland annat en norsk skola, en norsk kyrka och en vårdcentral med norsktalande personal. Apollo och Solresor har endast ett hotell, det femstjärniga Radisson Blu Resort. Även Airtours börjar med charter hit i vinter. Fritidsresor och Ving har redan orten.

Nyhet för: Apollo, Airtours och Solresor.

Prisexempel: Från 9 248 kr/person för en vecka med Apollo.

Teneriffa: Los Gigantes

Rofylld badort på öns nordvästra kust. Här badar man på den fina lavasandstranden, tittar på fiskebåtarna i hamnen eller åker på en utflykt till närliggande Teide. Finns redan hos Apollo och Fritidsresor.

Nyhet för: Solresor.

Prisexempel: Från 4 295 kr/person för en vecka med del i lägenhet.

Lanzarote: Club La Santa och Puerto Calero

Fritidsresor fortsätter sin satsning på sportanläggningar med Club La Santa, som räknas som en av världens bästa sport- och lifestyleanläggningar. Här är det målmedveten träning som gäller för hela slanten. Puerto Calero däremot, är en exklusiv ort nära Puerto del Carmen, byggd runt en marina för lyxyachter. Här har Fritidsresor endast ett boende, ett femstjärnigt spahotell.

Nyhet för: Fritidsresor.

Prisexempel: Från 7 498 kr/person för en vecka i Puerto Calero.

4 x Turkiet

Res över jul & nyår

Antalya, Alanya, Belek och Side

Intresset för Turkiet fortsätter att öka och Detur förlänger säsongen och erbjuder nu för första gången resor ända till jul och nyår till vissa resmål.

Nyhet för: Detur.

Prisexempel: 7 049 kr/person för en vecka på All Inclusivehotell i Antalya med avresa 21/12.

1 x Frankrike

Fart & fläkt i alpsolen

Val Thorens

STS Alpresor satsar på den ­klassiska skidorten Val Thorens, där de erbjuder sitt koncept ski inclusive. Orten finns redan hos Langley, samt flera resebyråer som erbjuder paketresor till ­alperna.

Nyhet för: STS Alpresor.

Prisexempel: Från 4 995 kr/person för en vecka inkl flyg, ­boende och liftkort.

5 x Förenade arabemiraten

Shopping och solbad

Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ras el Kaimah och Fujairah

Dubai och de kringliggande emiraten lockar allt fler med sin blandning av sol, shopping och skyskrapor. Fritidsresor storsatsar och börjar med charter till fem emirat. Ving lägger till Ras el Kaimah och Fujairah i sitt program med paketresor med flygbolaget Emirates. Airtours förlänger säsongen och erbjuder Dubai även på vintern.

Nyhet för: Fritidsresor, Ving och ­Airtours (endast Dubai).

Prisexempel: Från 6 349 kr/person för en vecka till Dubai med Fritidsresor.

1 x Grenada

Vackrast i Karibien

Grenada

Karibien fortsätter att locka och ett av vinterns nya resmål är Grenada, som erbjuds i kombination med grannön Barbados. Grenada är känt för sina många kryddodlingar, och här får man utan problem en lugn och avslappnad semester. Huvudstaden St George anses, med sina pastellfärgade hus, vara den vackraste staden i hela Karibien.

Nyhet för: Fritidsresor.

Prisexempel: En vecka på Grenada och en på Barbados, från 19 498 kr/person inkl all inclusive en vecka.

5 x Jamaica

God mat i lugn atmosfär

Montego Bay, Runway Bay, Negril, Lucea och Ocho Rios

Vinterns största nyhet är Jamaica, ön som på många sätt får symbolisera allt det som vi älskar med Karibien. Här finns vackra paradisstränder, det sköna karibiska lugnet och den goda maten. Flera olika resmål runt om ön, Ving är ensamma om det familjeorienterade Runway Bay, och Fritidsresor är ensamma om Ocho Rios, som är en populär hamn för kryssningsfartyg.

Nyhet för: Fritidsresor och Ving.

Prisexempel: Från 12 748 kr/person för två veckor med Fritidsresor.

2 x Kuba

Långa vita sandstränder

Cayo Santa Maria och Cayo Largo

Cayo Santa Maria är en liten ö med långsträckta vita sandstränder som tidigare funnits som charterresmål och som nu kommer tillbaka igen för Apollo, dock endast som kombination tillsammans med Havana eller Varadero. Ving satsar på Cayo Largo, en liten ö söder om Kuba, både som eget resmål och som kombination med Havana eller Varadero.

Nyhet för: Apollo och Ving.

Prisexempel: Två veckor med Ving, kombination med Havana, Varadero och Cayo Largo, från 17 975 kr/person (10 nätter all inclusive).

1 x Mexiko

Finfina dyk på vacker ö

Cozumel

Ö längs Mayarivieran som lockar kryssningsfartyg från hela Västindien, men här finns det vackra stränder och finfin dykning för den som väljer att stanna kvar. Nås med en kort båtresa från Playa del Carmen och väl framme är det lätt att ta sig runt med cykel eller hyrbil.

Nyhet för: Apollo och Fritidsresor.

Prisexempel: Från 13 498 kr/person för två veckor med Apollo.

5 x Tobago

Paradisö med naturreservat

Crown Point, Stone Haven, Speyside, Scarborough och Bacolet Bay

Ytterligare en karibisk nyhet är den lilla gröna ön Tobago, som ingår i ­Republiken Trinidad och Tobago. En stor del av Tobago är naturreservat som lockar fågelskådare och naturintresserade, men den som helst håller sig nära vattnet har gott om undersköna paradisstränder att välja på. Apollo har hotell i fem olika orter, och det går att kombinera flera hotell under en resa.

Nyhet för: Apollo.

Prisexempel: Från 9 598 kr/person för två veckor.

Cecilia Billgren

Publisert:

Aftonbladet

/

Resa

/

Charter

LÄS VIDARE

Här är sommarens hetaste solnyheter

ÄMNEN I ARTIKELN

Charter

Resa | Dubai

Antalya

MER OM RESA

Här är vinterns alla 39 charternyheter

Här är sommarens hetaste solnyheter

12 heta nyheter – från USA i väst till Hongkong i öst

Här är sommarens 70 charternyheter

Här är de 10 nya resetrenderna

Upptäck Kubas färgglada nyhet

Bästa tipsen för en solig selfie på beachen i jul

21 soliga nyheter i Grekland i sommar

Kombinera mera i mysiga Mexiko

Sommarens 10 bästa solsemester-tips

Skippa Kalle Anka – spara 8 000 kronor

Fyndläge på solresor när priserna rasar

10 sköna grekiska charternyheter

Smaragdön en ny skönhet i sommar

Fynda billiga sista minuten-resor till nyår

Karibiens drottning – mest för pengarna

Landa på Karibiens tre goda grannöar

Kasta loss, nu går chartern till sjöss

Hotell i världsklass på barnvänliga Kuba

Kolla - Grekland har blivit stekhett igen

Sista minuten-resor just nu

Prisras på resor i januari

5 hetaste weekend-städerna i Europa

Inte för sent boka påskresa till värmen