Nu kan du skicka ditt gosedjur på semester

Av: Linda Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kolla in filmen om nallen Teddys resa runt i Japan

För motsvarande 300 kr får din nalle åka på semester i Japan.
Foto: UNAGI TRAVEL
För motsvarande 300 kr får din nalle åka på semester i Japan.

En resebyrå i Japan har riktat in sig på en mycket speciell målgrupp – nämligen gosedjur.

För några hundralappar erbjuder de sig att skicka nallen på semester.

Men de är faktiskt vare sig först eller ensamma om konceptet.

Är ditt gosedjur deprimerat? Skicka iväg det på semester så får du tillbaka en glad nalle.

Det är i alla fall vad resebyrån Unagi Travel i Japan tycker man ska göra. För 300 kr kan din gosiga vän få uppleva shoppingmeckat Shibuya, det historiska distriktet Asakusa och njuta av utsikten över Tokyo Tower. Tillbaka kommer en glad och lycklig nalle, lovar resebyrån.

Finns i både Berlin och Finland

Men Unagi Travel är vare sig de första eller enda eller som erbjuder nallebjörnar en upplevelse utöver den vanliga.

Teddy Tour Berlin har arrangerat turer för mjukisdjur i Berlin sedan 2006. Och den tjeckiska resebyrån Toys agency tar med sig din nallebjörn på en guidad tur i Prag (hemsidan fungerar inte på engelska).

Och för den som alltid drömt om New York men inte själv kan ta sig dit, så hjälper Furry friends tours dig att uppleva det stora äpplet genom ditt gosedjurs ögon. Ja, även i vårt grannland Finland arrangeras guidade turer för nallebjörnar. Teddy Tours Lapland tar nallen till jultomten i Rovaniemi där den bland annat får prova på att mata en ren...

I retur med bildbevis

Hur det går till? Enkelt. Nallen postas helt enkelt till resebyrån, som sedan guidar den runt i stan (eller var den nu är). Mjukis-kompisen skickas sedan i retur tillsammas med bildbevis på var den har varit och vad den har upplevt. Ofta ingår även annat också, som t-shirts och vykort. På Unagis facebooksida kan man dessutom följa nallarnas semester genom dagliga uppdateringar.

Låter det knasigt? Jo, det är det förstås. Men det handlar snarare om att den som inte själva kan göra en efterlängtad resa ändå får en chans att uppleva något nytt och se världen, tack vare sitt gosedjur.

Se klippet med nallen Teddy på resa

Publicerad: