Rea på resor

Av: 

Lina Thorén

Resa | Sista minuten

Passa på att fynda din drömresa

Fått nog av den svenska vintern?

Just nu finns det både billiga flygbiljetter och sista minuten–resor.

Flera stora flygbolag och charterarrangörer rear ut biljetter.

Flygbolagen slåss om vinterns resenärer.

Det gör att priserna pressas.

De flesta stora bolagen har kört kampanjer under hösten, men sedan har priserna gått upp inför julen. Då har efterfrågan varit hög, i och med den långa ledigheten.

Men såhär efter jul, då har de flesta redan varit iväg. Vilket gör att efterfrågan minskar – och priset på resor sjunker. 

Få som kan åka

Framåt januari, februari börjar många kolla efter sommarresan i stället, så många arrangörer rear ut sina vinterresor som sista minuten nu.

– Skolorna börjar, det har vart en lång arbetstagarjul och många har vart lediga. Det är nog många som bokat jul och nyårsresan långt i förväg, och då kommer det nog finnas mångas sista minuten resor till Egypten till Kanarieöarna där de har stort utbud. Tipset är att kolla lite på Mexiko och de lite mer exklusiva resrouterna det kan finnas billiga resor om du har tur, säger Amelie Enström på resesökmotorn Destination.se.

Just nu är det indiska Goa som regerar bland sista minuten–chartern, med väldigt många prisvärda resor.

Tips! Jämför priserna på bolagens hemsidor med de på en jämförelsesajt, till exempel Destination.se innan du bokar. Ibland kan priserna då bli ännu lägre – eller något helt annat flygbolag än de som har rea vara ännu billigare.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Sista minuten