Lyxkryssaren för världens rikaste

Av: 

Leif-Åke Josefsson

Kryssningar

Sviter ombord säljs för 100 miljoner kronor – och uppåt

Snart kommer lyxkryssaren för endast de superrika.

De mest hugade får till och med chansen att köpa en privat våning ombord.

Om han eller hon kan lägga upp drygt 100 miljoner kronor vill säga.

Kryssaren börjar byggas nu i september och jungfruresan är beräknad till sensommaren 2013.

Och det kommer inte att sparas på lyxen. Högsta komfort är det enda som gäller.

12 våningssviter kommer att finnas ombord. Några får privata soldäck med perfekt havsutsikt. Priserna hamnar kring 100 miljonerstrecket med 110 miljoner för värstingvarianten.

Budgetvalet: 8000 kr natten

Ett boutiquehotell ryms också. Där kan man bo för lite drygt 8000 kronor natten.

Givetvis ingår också ett spa i lyxkryssaren, som också är utrustad med ett dagis med utlovad ”mycket professionell arbetsstyrka”. Några gourmetrestauranger är ett måste liksom barer och underhållning med och av världsartister.

Bakom detta nya lyxkryssarkoncept döljer sig en privat medlemsklubb, Quintessentially One, samt det norska rederiet Kloster.

Kryssa till F1-lopp och fotbolls-VM

Kryssningarna ska sedan gå till de lyxigaste hamnarna runt om i världen och gärna till stora och kända och glamorösa evenemang.

De mest efterfrågade i den kategorin är karnevalen i Rio, Monacos Grand Prix i Formel 1 samt filmfestivalen i Venedig. Även framtida och lämpligt belägna OS, vinter såväl som sommar, samt fotbolls-VM finns med i planeringen. Där ligger förstås 2014 års fotbolls-VM i Brasilien i framkant.

Andra evenemang på turlistan är Monaco Yacht Show i Monte Carlo, Abu Dhabi Grand Prix i formel 1 samt den årliga galopptävlingen Barbados Garrison Savannah.

Bara för särskilt inbjudna

Enbart att vara superrik gäller dock inte som automatisk kvalificering till det som redan nu utsetts till världens lyxigaste kryssningsfartyg.

Quintessentially One tänker bara sälja till särskilt inbjudna passagerare. En särskild väntelista är redan upprättad och de lyckligt lottade kan snart se fram mot en inbjudan.

Vad heter det nu igen?

”... ett erbjudande du inte kan tacka nej till.”

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Kryssningar