Det är aldrig för sent för en språkresa

Resa

Allt fler vuxna väljer att plugga utländska språk

Allt fler vuxna väljer att plugga språk utomlands
Allt fler vuxna väljer att plugga språk utomlands

Längtat efter ökade språkkunskaper fast du är vuxen?

Då kan du andas ut. Flera organisationer har börjar arrangera kurser för vuxna som vill bättra på sina språkkunskaper.

En vecka i Brighton under tonåren är kanske vad de flesta förknippar med ordet språkresa. Men faktum är att det finns en uppsjö av språkresor för personer över 18 år, och många förmedlare arrangerar speciella kurser för personer över 50 år.

Avista är Sveriges äldsta språkreseförmedlare för vuxna och har funnits sedan 1980. Trots att de även arrangerar kurser för ungdomar är kurserna för vuxna de mest populära.

– Cirka tre fjärdedelar av vår verksamhet består av kurser med vuxna deltagare, säger Christopher Norman, marknadsansvarig på Avista.

– Vår äldsta deltagare var 88 år. Han reste till Malta för att studera engelska. Faktum är att vi haft ett flertal deltagare som varit över 70 år.

Det vanligaste språket som studeras av deltagare över 40 är engelska, men även spanska är populärt. Genom ett par enkla klick på nätet kan du gå in och leta efter den resa som passar just dig bäst. Vare sig du är tonåring eller pensionär finns det garanterat en språkresa som passar just dig. Länkar till fler arrangörer hittar du här intill, liksom en sammanställning av vad du bör tänka på innan du bestämmer dig. Dessutom har vi sammanställt ett antal prisexempel på språkresor för dig som har passerat myndighetsgränsen. Så varför inte kombinera nästa resa till Mallorca med att lära sig språket på plats?

Läs också:

Vad bör du tänka på?

Anna Gummerus Löf

Publisert:

Aftonbladet

/

Resa