Nu har världens längsta flygning genomförts

Flygningen från New York till Sydney slog rekord

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Flygtrafik

Australiensiska flygbolaget Qantas Airways har genomfört världens längsta direktflygning, från New York till Sydney. Totalt tog flygningen 19 timmar och en rad åtgärder vidtogs för att förbättra passagerarnas hälsa och välmående.

Under söndagen landade ett flygplan i Sydney efter att ha varit i luften i 19 timmar och 16 minuter. Direktflygningen från New York till Sydney skedde helt utan stopp, vilket inte har skett förr, skriver Express. Totalt sparade man cirka tre timmar på att inte stanna för att tanka.

– Det här är ett viktigt steg för flygtekniken. Förhoppningsvis är det en förhandsvisning av en regelbunden tjänst som kommer att snabba upp hur människor reser från ena sidan av jorden till andra, sa Qantas koncernchef Alan Joyce när planet landade i Sydney.

Flygningen är en del av Qantas ”Project Sunrise” – ett projekt med mål att genomföra regelbundna passagerarflygningar mellan Australiens östkust, London och New York. Ytterligare två testflygningar har planerats som en del av projektet, London till Sydney och en till flygning mellan New York och Sydney senare i höst.

Nu har Qantas slagit världsrekord med nya flygningen.

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Experimenterade om långa flyg

Under den långa flygningen genomfördes diverse experiment för att undersöka hälsan hos passagerarna ombord.

– Vi vet att långa flygningar innebär extra utmaningar men det har varit så varje gång tekniken har gjort det möjligt för oss att flyga längre. Forskningen vi gör bör ge oss bättre strategier för att förbättra komfort och välbefinnande under flygningen, säger Alan Joyce.

Passagerarna fick bland annat följa ett schema för sömn, mat, dryck och rörelse för att minska riskerna för jetlag. Passagerarna hölls vakna tills det var kväll i Australien genom träning, speciell mat, koffein och ljus.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Att flyga i 19 timmar kan vara påfrestande, därför genomfördes olika tester.

Foto: Chalabala / iStockphoto
Publisert:

LÄS VIDARE

16 billiga spadrömmar i Baltikum

ÄMNEN I ARTIKELN

Flygtrafik

Qantas

Sydney

New York

Mat

Sömn

London

MER OM RESA

Så ska långflygningar bli bättre för kroppen

Här är regeln som flygbolagen mörkar

Stora störningar efter flygbolagets personalstrejk