7 öar som turisterna inte överbefolkat

Publicerad:
Uppdaterad:
Vill du slippa turismen? Åk till dessa platser.
Foto: haveseen / iStockphoto
Vill du slippa turismen? Åk till dessa platser.

Turism

Vissa platser är mer populära bland turister än andra, och vissa är kanske lite för populära. Är du trött på att trängas med andra turister under semestern? Då kanske du ska överväga dessa öar.

Med varningar om ständer som förstörs av turismen och länder som säger nej, inte mer! Då känns det kanske inte speciellt lockande att ta den där sista minuten-resan till Gran Canaria, Mallorca, Phuket eller Kreta. Här är sju europeiska ställen du kan åka till istället, skriver VG.

Foto: Gatsi / iStockphoto
Kythera har varit tillägnad Afrodite - kärlekens gudinna.

Kythera - Grekland

Den grekiska ön Kythera är full med vackra vikar, vattenfall och stränder - och det är inte omöjligt att hitta en folktom strand. Djupa vikar och branta klippor karakteriserar öns dramatiska natur. Ön har dessutom en rik historia som korsningspunkt för sjömän och näringsidkare. Under antiken var ön tillägnad kärleksgudinnan Afrodite.

Foto: Aragami123345 / iStockphoto
Azorerna passar resenären som gillar dramatiska landskap.

Azorerna - Portugal

Även fast Azorerna tillhör Portugal är det en bit att åka till denna ögrupp - som ligger mitt i Atlanten. Naturen påminner mer om Hawaii och det vulkaniska landskapet är spektakulärt. Öarna är även en av världens bästa platser att se valar på, och året om går det att se kaskelotter från land.

Foto: Richard Heath / iStockphoto
Lewis och Harris är en stor ö i Skottland.

Lewis och Harris

De flesta som föreställer sig Skottland tänker kanske på gröna slätter och gamla byggnader - inte kritvita stränder. Men ön Lewis och Harris tillhör faktiskt Skottland och grönskan bryts av med branta klippor och sandstränder. Norra delen av ön heter Lewis och södra delen Harris. Ön har kallats Skottlands bäst bevarade hemlighet.

Foto: CalinStan / iStockphoto
Paxos är ovanligt grön för att vara en grekisk ö.

Paxos - Grekland

Under Korfu ligger denna ovanligt gröna och lummiga grekiska ö. Vattnet är klart turkost, vikarna är många och det finns gott om undervattengrottor, men trots detta har majoriteten av turisterna inte hittat till Paxos. Invånarna lever visserligen till viss del av turism, men även av fiske och olivodlning, så köp med dig en flaska olivolja om du åker hit!

Foto: Jlazouphoto / iStockphoto
Fler och fler reser till Kroatien, men de hittar inte till Rab.

Rab - Kroatien

Resorna till Kroatien bara ökar och ökar- men det är inte alla som hittat till pärlan Rab. Fikonträd, vandring, varma källor och vacker natur fyller ön. Så om du inte vill bada i det klara vattnet kan du gå en vandringsled, titta på gamla kyrkor eller kanske slå dig ner på en uteservering.

Foto: Saintho / iStockphoto
Vacker ö i havet - det kallas ön i Frankrike.

Belle-Ile-En-Mer - Frankrike

Ön Belle-Ile-En-Mer utanför Bretagnes kust har en hamnstad täckt av byggnader i pastell och vackert landskap med allt från stränder till vassa klippor. Öns namn betyder ”vacker ö i havet”. Det fanns skogar på ön, men dessa har försvunnit i takt med att jordbruket utökats.

Foto: Simone- / iStockphoto
Ponza har kallats för Italiens hemliga ö.

Ponza - Italien

Väster om fastlandet i Italien ligger ön Ponza. Grottor, botaniska trädgårdar och badvänligt, turkost vatten gör platsen perfekt för en semester bortom turismen och ön har kallats Italiens hemliga ö.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA