Upptäck Kap Verde

"No stress". Det är den i särklass vanligaste frasen du kommer att höra under en semester på Sal, den ökentorra ön som är en av nio bebodda i Kap Verde, ett av Afrikas minsta länder och dessutom en av Afrikas bäst fungerande demokratier. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Ladda ner reseguiden till din Iphone (pdf, 2,8 MB)

Till Kap Verde har det funnits svensk charter sen 2006, men först nu har allt fler svenskar börjat upptäcka charmen med Sal (och i mindre skala grannön Boavista). De flesta tycks komma för lugn och ro, men att det är solsäkert året runt, nästan aldrig regnar och alltid är badbart varmt i havet lockar så klart också.

På Sal bor alla turister i och runt den lilla staden Santa Maria längst i söder. Ganska många väljer all inclusive, men då missar man en stor bit av öns charm - nämligen det alldeles utmärkta utbudet av restauranger, det tillbakalutade barlivet och de livliga livemusikvällarna som om man inte fått nog vid midnatt kan övergå i diskotekbesök in på småtimmarna.

Annars är det så klart främst den underbara sandstranden som lockar. Med sina sju kilometer lång nog för långt flera solbadare än vad som nånsin kommer ens under högsäsongstoppen runt jul och nyår.

Följ med journalisten Johan Öberg till det lilla landet 40 mil ut i Atlanten från Västafrikas kust, och upptäck att det visst finns mer att göra här än att sola och bada.

Några rubriker i guiden:

  Resa hit & runt

  Finaste stränderna

  Boende på Sal – all inclusive och andra hotell

  Se och göra på Sal

  Frukt och snacks

  Restauranger – från enkelt till fint

  Barer och nattliv

  Shoppingställen

  Köpa med hem

  Santiago och Maio

  Fogo och Boavista

Reseguiden till Kap Verde består av 24 A5-sidor och publicerades i mars 2014.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!