Prisras på långresor

avAnders Hedberg

RESA

Spara tusenlappar på flyg till exotiska länder

Foto: ANDREA BJÖRSELL, AP och SARA RINGSTRÖM
Indien, Dubai och Oman är några av destinationerna som du kan fynda resor till nu.

Sugen på ett lite mer exotiskt resmål?

Vill du komma billigt undan ska du börja packa väskan.

De närmaste veckorna hittar du sannolikt vinterns billigaste stolar på charterflygen till värmen.

Efter den tillfälliga haussen nu på höstlovet råder lågsäsong på de flesta chartermålen fram till jul. För att fylla planen tvingas charterarrangörerna rea ut flygstolar och du har chansen att göra ett klipp. Som allra billigast brukar det vara i månadsskiftet november-december men redan nu är priserna ofta flera tusenlappar lägre än under högsäsong.

Till Kanarieöarna och Turkiet kommer du för under tusenlappen tur och retur – men även till mer exotiska resmål är det fyndläge.

Bllligare dag för dag

Bara de senaste dagarna har sista minuten-priserna rasat. I fredags kostade exempelvis billigaste flygstolen till Thailand runt 5500 kronor – i dag på eftermiddagen var den nere i drygt 4000 kr. Till Gambia fanns då flygstolar under 2000 kr och till Marocko under tusenlappen. Du hittar lägsta pris på sista minuten-resor just nu från Destination.se i listan här intill.

På reguljärflygen är det dock inte samma fyndläge – men det finns undantag. Norwegian har till exempel flera avgångar i november-december där du kan flyga Stockholm-Dubai för 2 696 kr tur och retur.

Guider till resan!