”De valde ut mig för att jag är attraktiv”

RESA

Baywatch-stjärna rasar sedan hon tvingats genomgå nakenskanning

Här är den senaste personen att rikta svidande kritik mot nakenkameran – före detta Baywatch-stjärnan Donna D´Errico.

– Det är min fasta övertygelse att de valde ut mig för att de tyckte att jag var attraktiv, förklarade hon efteråt.

Foto: Donna D´Errico.

Händelsen som etsat sig fast hos henne inträffade i säkerhetskontrollen på Los Angeles Airport.

Donna D´Errico var på väg till ett plan tillsammans med sin pojkvän och sin son när hon blev beordrad att genomgå nakenkameran i stället för den vanliga metalldetektorn.

– Min pojkvän ser mycket mer ut som en terrorist än både jag och min son och han fick passera utan några som helst problem.

Spelade i tre säsonger

Donna D ´Errico, 42, spelade tillsammans med David Hasselhoff under tre säsonger av den omåttligt populära tv-serien Baywatch. Dessutom var hon omslagstjej på 1995 års Playmate.

– Jag måste ha missat den klausul i både Baywatch- och Playmate-kontrakten som sa att om man en gång hade framträtt i det magasinet, eller i den tv-serien, så skulle jag för evigt vara utsatt för att bli sedd naken och av vem som helst, när som helst, under vilka omständigheter som helst, oavsett om jag var med på det eller inte, och gratis, sa D´Errico till America Online efter intermezzot på Los Angeles Airport.

– Jag poserade för Playboy för femton år sedan och jag var i Baywatch för tretton år sedan. Men då skedde det i kontrollerade miljöer och det handlade om jobb. Plus att jag kunde ha hoppat av båda om jag så velat.

Kritisk till kameran

Det som nu upprörde den förra Baywatch-stjärnan mest var att säkerhetsvakten som beordrade henne ut ur kön för specialscreening ”hånlog” när han gjorde det.

– Efter att jag gått i genom kontrollen märkte jag hur agenten som valt ut mig log och viskade till två andra agenter samtidigt som han sneglade mot mig. Jag var rasande.

Donna D´Errico ställer nu in sig i kön av de allt fler amerikaner som starkt ifrågasätter nakenkamerans existens.

– Det här kan, och jag är säker på att det sker, hända andra kvinnor. Det är inte rätt att gömma sig bakom ett skynke av säkerhet för att utnyttja kvinnor, eller män också för den delen, så att du kan se dem nakna, säger hon till AOL.

”Väljs ut på måfå”

– Det är makt- och myndighetsmissbruk och lika kränkande som det en fluktare gör. Skillnaden är att fluktare kan åtalas.

En talesman för den organisation som ansvarar för säkerhetskontrollen, inklusive nakenkameran, på Los Angeles Airport har redan besvarat Donna D´Erricos skarpa kritik.

– Passagerare väljs ut på måfå och inte för att de är kändisar.

ARTIKELN HANDLAR OM