Checka in hos en kändis

Av: Amanda Elander

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är hotellen som ägs av superkändisarna

Benny Andersson tillsammans med stjärnorna från filmen Mamma Mia på balkongen på hotell Rival - Bennys eget hotell i Stockholm.
Benny Andersson tillsammans med stjärnorna från filmen Mamma Mia på balkongen på hotell Rival - Bennys eget hotell i Stockholm.

Bo à la Bono, slagga i Versace-lyx eller mys till ABBA-toner.

Övernatta på ett kändishotell, de finns i många delar av världen.

Spana in några av stjärnornas egna hotell.

Bonos The Clarence

Popgruppen U2.s sångare Bono trivs bäst på sitt eget ultramoderna boutiquehotell vid Liffyfloden i Dublin. är hotellet bara hälften så fräckt som Bonos glasögon, så är det värt ett besök.

www.theclarence.ie

The mission ranch resort

Clint Eastwood har skapat ett hotell i Carmel, Kalifornien, USA, och en restaurang som tagen ur en av hans hårdkokta westernfilmer.

www.missionranchcarmel.com

De Niro sätter trenden

I april förra året öppnade The Greenwich Hotel i New York. Det sägs att Robert De Niro haft ett finger med i skapandet av hotellet som är beläget i den trendiga stadsdelen Tribeca.

Hotellet har 88 rum, alla med en unik design. Inredningen är inspirerad från hela världen - tibetanska silkemattor, engelska lädersoffor, svenska sängar, marockanskt kakel och italiensk marmor i badrummet.

www.thegreenwichhotel.com

Necker island

Mediemogulen Richard Branson gjorde om en hel karibisk ö till en lyxresort med plats för 28 gäster på Jungfruöarna. Här kan du stöta på Mariah Carey, Harrison Ford och Oprah Winfrey.

www.neckerisland.com

Och hemma i Svealand...

Abba-Bennys hotell Rival i Stockholm har hög mysfaktor med egyptiska bomullslakan. I alla rum finns tio cd-skivor och möjlighet att koppla in iPod eller liknande för att lyssna på sin egen musik. I alla rum finns ljudsystem också i badrummet och i en del är det fönster mellan badrummet och sovrummet.

www.rival.se

Doris Days Cypress inn

Hollywoodlegendaren Doris Day har byggt en resort i klassisk fransk medelhavsstil som minner om gamla svartvita filmer. Här kan man njuta av afternoon tea och andra aristokratiska nöjen. Carmel, Kalifornien, USA.

www.cypress-inn.com

Robert Redford gillar att bo ekologiskt

Tänk Robert Redford i filmen ”Mannen som kunde tala med hästar” och du har en hyfsat bra bild av hur filmstjärnans egna ekologiska resort ser ut i Provo, Utah i USA. Dubbelrum från omkring 2000 kronor per natt.

www.sundanceresort.com

Publicerad: