Sydafrikas bästa safari!

Plötsligt när du kör runt en krök på den lilla grusvägen ligger hon där: en sovande lejonhona. När du sedan sitter där och njuter av stillheten och lyssnar efter lejonets lätta andetag upptäcker du ett lejon till i buskarna. Och ett till och… Den här guiden ger de bästa tipsen för att åka på safari i Sydafrika – en upplevelse man aldrig glömmer.   Ladda ner safariguiden till din mobil (2 MB)

Missa inte reseguiden "Sydafrika" med ytterligare 120 restips! Klicka här.

Egentligen borde alla safariresor kanske märkas med en varningstext. Känslan av att vara ensam med djuren i den afrikanska vildmarken är svår att stå emot och lyckan av att själv ha hittat lejon eller gepard eller vildhund är starkt beroendeframkallande.

Så akta dig för att planera in för få dagar för safari under Sydafrikaresan – rsken är stor att du kommer att vilja stanna längre.

Guidar till Sydafrikas bästa safari gör frilansjournalisten Erland Huledal som besökt Sydafrika och södra Afrika minst en gång om året sedan 1987:

– Jag har varit på safari dussintals gånger och sett hundratals lejon, säger Erland. Ändå känns det lika fantastiskt varje gång man möter dem på en väg eller ser dem ligga mellan buskarna.

Några av rubrikerna i reseguiden:

  Safarifakta!

  Big five

  Krugerparken

  Hitta djuren

  Måsten i bilen

  Välja rätt väg

  Smultronställen

  Safariresor

  Fler nationalparker

Reseguiden till Sydafrikas bästa safari består av 20 A5-sidor och publicerades i december 2014.

Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

MER OM RESA