Lugn, vi fixar din reskassa

Av: Per Samuelson

Publicerad:
Uppdaterad:

Aftonbladet ger dig utländsk valuta – där du befinner dig

Nu är det dags att växla pengar till utlands­semestern.

I år blir det enklare än ­någonsin.

Aftonbladet hjälper dig att plocka upp den utländska valutan direkt hos ditt närmaste postombud.

Aftonbladet lanserar nu ett unikt samarbete med ­ Kupong­inlösens nya valuta­växlingstjänst Unimon. Tack vare den kan du plocka upp reskassan när du handlar i din närmsta butik.

– Det här blir ett nytt steg i vår strävan att ge läsarna den bästa res­hjälpen. Det kan vara med inspiration, resguider och tips, men också med service som är kopplad till vår journalistik. Vi har sedan tidigare ett samarbete med sök- och jämförelsesajten Destination om resor, vi tror att detta också kommer att välkomnas, ­säger Aftonbladet Resas ­redaktör Sture Bjarnelind.

Som ett brev på posten

Du beställer din valuta på nätet eller genom din lokala Unimon-partner (350 ­butiker och ­affärer runt om i landet). Pengarna skickas till ditt ­lokala postombud – vanligtvis en butik­ i ditt närområde. Systemet är perfekt anpassat för stressade barnfamiljer och alla som bor långt från ett ­växlingskontor.

– Svenskar reser mer, det ökar hela tiden. Det ska ­vara lika enkelt att växla pengar som att köpa en ­liter mjölk, och det här är ett tryggt och snabbt sätt, ­säger Pontus Ellefsson, vd för Kupong­inlösen.

Från dollar till yen

Valutan köper du till dagsaktuella kurser. Här finns inledningsvis 15 av de mest populära valutorna, från thailändska baht och japanska yen till tjeckiska koruna och amerikanska dollar.

Den enda extrakostnaden är priset för postens ­rekommenderade brev. I dagsläget kostar det första brevet 35 kronor, därefter sjunker priset till 20 kronor.

Att just Aftonbladet blev del av samarbetet var självklart.

– Aftonbladet är en stor och stark partner som är väldigt duktiga på det digitala. Därför var det här samarbetet naturligt för oss, säger Marika Edberg, marknadschef på Kuponginlösen.

Så enkelt får du din valuta på tre dagar

1 Besök unimon.se/aftonbladet och beställ valuta. Ha din bankdosa till hands.

2 Välj vilken valuta du vill ha och hur mycket du vill köpa. Här finns alla populära valutor. Du kan beställa valuta till ett värde upp till 20 000 svenska kronor.

3 Pengarna skickas inom tre helgfria dagar med rekommenderat brev till ditt närmsta postombud. Glöm inte din legitimation när du hämtar ut valutan.

Till alla dessa resmål har vi pengar

Australien – dollar

Danmark – kronor

Euroområdet – euro

Japan – yen

Kanada – dollar

Kina – yuan

Kroatien – kuna

Norge – kronor

Polen – zloty

Schweiz – franc

Storbritannien – pund

Thailand – baht

Tjeckien – koruna

Turkiet – lira

USA – dollar

Utbudet av valutor kan förändras om nya populära resmål dyker upp.

Publicerad: