Här är påskresorna du fortfarande kan boka

Påsken kommer tidigt i år och många resor är redan bokade. Är du ute i sista minuten kan det blir svårt att få tag i prisvänliga resor. Misströsta inte – resebolagen tipsar om hur du kan boka en bra påskresa.

Det gäller att vara ute i god tid om man inte ska maxa semesterkassan inför ledigheten. Bäst är att boka ett par månader i förväg, då är priserna fortfarande plånboksvänliga. Dessutom är efterfrågan på sol och värme stor efter vintern så många resmål är svåra att boka i sista minuten.

Ocean Beach Club
Ocean Beach Club

Hos Ving är 81 procent av påskresorna redan slutsålda och hos Apollo måste man vara snabb om man ska kunna norpa åt sig en påsklovsresa.

– Det finns fortfarande resor till bland annat Kanarieöarna och Förenade Arabemiraten, säger Clara Larsson, pr- och social media manager på Apollo.

Hos resesajten allacharterresor.se finns det fortfarande resor kvar.

– Det går att få en resa till Prag med fyrstjärnigt hotell och flyg för 2 000 kronor. Eller en åttadagars charterresa från Stockholm till Maspaloma med fyrstjärnigt boende och avresa på påskafton för runt 6 000 kronor, säger Martin Funevall talesperson Allacharterresor.se.

Resmål som lockar

Oavsett om du vill ha en storstadsresa eller längtar efter sol och värme så finns det tydliga trender hos resebolagen, vissa destinationer är mer populära än andra.

Enligt resesöksidan momondo.se ligger Köpenhamn, Oslo och Bangkok i topp bland de utlandsdestinationer som svenskar söker efter inför påsklovet. Men det finns fler spännande resmål som lockar oss till våren. Ho Chi Minh, Singapore och Los Angeles är tre resmål som ökat i intresse i år enligt momondo.

– Resor till London, Prag, Rom, Paris, Krakow och Alicante ökar mest under påsklovet. När det gäller charter är det Kanarieöarna som lockar flest, säger Lina Eklund, pr-specialist på Resia.

Om man är sent ute med sin bokning så finns det flera tips som kan underlätta letandet efter prisvärda resor.

Carl Sundberg, svensk talesperson på momondo.
Carl Sundberg, svensk talesperson på momondo.

Billigt på tisdagar

– Många vet ju att det är billigare att resa om man bokar i tid, men det är oftast billigast att resa på en tisdag, och väljer man en flight som går på kvällen kan man också få ner priset. Har man möjlighet att göra detta kopplat till påskresan så är det såklart bra för plånboken, säger Carl Sundberg, svensk talesperson på momondo.

Bland topplistorna här nedan kan du se vilka resmål som är hetast under påsken. Resia, Ticket och allacharterresor.se är resebyråer som bokar resor hos många av de stora researrangörerna och charterbolagen. Deras listor ger därför ett bredare resultat. Ving, Apollo, TUI och Airtours är listar enbart de resmål som respektive företag erbjuder sina kunder.

Ving

Hit reser stockholmarna i påsk:

 1. Gran Canaria
 2. Teneriffa
 3. Kap Verde
 4. Hurghada
 5. Mallorca

Störst chans att hitta en resa är det till Gran Canaria och Teneriffa. Till Kap Verde, Hurghada och Mallorca finns ströplatser kvar.

Hit reser göteborgarna i påsk:

 1. Gran Canaria
 2. Teneriffa
 3. Cypern
 4. Mallorca
 5. Kap Verde

Hit reser skåningarna i påsk:

 1. Gran Canaria
 2. Teneriffa

Anna Hagberg, tf Informationschef på Ving
Anna Hagberg, tf Informationschef på Ving

– Skolloven är de perioder som är allra populärast hos oss och som också bokas tidigast. Därför gäller det att vara ute i god tid om man vill försäkra sig om att få det hotell eller resmål som man vill ha. Redan nu bokas till exempel julresorna och nästa vinters resor hos oss. Men om man kan vara flexibel med avreseort och flygplats har man större chans att komma iväg. Likaså om man kan tänka sig att ta någon extra dag ledigt eller åka en vardag. Resor till storstäder i både Europa, Asien och USA, kryssningar och lite mer exotiska resmål som vi paketerar med reguljärflyg kan man vara lite mer flexibel med, både vad gäller reslängd och avresedatum, säger Anna Hagberg, tf Informationschef på Ving.

Resia

Reguljärflyg

 1. London
 2. New York
 3. Prag
 4. Rom
 5. Paris

Charterresor:

 1. Las Palmas, Gran Canaria
 2. Teneriffa
 3. Lanzarote
 4. Larnaca
 5. Phuket

Lina Eklund, pr-specialist på Resia
Lina Eklund, pr-specialist på Resia

– Det lönar sig alltid att vara ute i god tid inför skolloven. Om du inte redan bokat och verkligen vill iväg kan det vara smart att försöka komma iväg på ”fel vecka” om du har möjlighet. Framför allt sportlovet pågår ju under olika veckor i olika delar av landet. Kan du kanske resa från Köpenhamn istället för Stockholm så kan du spara en slant. Att vara flexibel på såväl datum som resmål kan också hjälpa. Dessutom kan du komma billigare undan ifall du väljer resmål som inte är de mest populära för tillfället, som till exempel Turkiet, säger Lina Eklund, pr-specialist på Resia.

Apollo

Topplista totalt

 1. Kanarieöarna
 2. Dubai, Förenade Arabemiraten

Clara Larsson, pr- och social media manager på Apollo
Clara Larsson, pr- och social media manager på Apollo

– Det finns fortfarande kvar resor till Kanarieöarna och Förenade Arabemiraten. Men generellt är det alltid bra att vara ute i god tid, både för att få ett bra pris och för att få de populära hotellen och bra avresedagar och tider tenderar att gå åt först. Ett litet tips är att hålla utkik på sociala medier, apollo.se eller prenumerera på Apollos nyhetsbrev där det titt som tätt dyker upp bra erbjudanden. Är man inte bunden till skolloven så är priserna innan och efter loven oftast billigare, säger Clara Larsson, pr- och social media manager på Apollo.

Airtours

Topplista sol och bad

 1. Cypern
 2. Turkiet
 3. Gran Canaria

Topplista storstad

 1. Rom
 2. London
 3. Paris
Stefan Chatzopoulos, informationschef Airtours
Stefan Chatzopoulos, informationschef Airtours

– Drygt hälften av alla resor är redan bokade inför påsklovet. Om man är ute efter en bra resa på ett skollov där man är väldigt mån om läget på hotellet så är det viktigt att vara ute i god tid. De bästa bitarna ur chokladasken försvinner först. Det kommer alltid finnas choklad kvar, men kanske inte alltid exakt det man vill ha. Men har man is i magen och vill chansa så kan det då och då finnas bra resor kvar.

– Mina stalltips för påsklovet är Sicilien och Rhodos. Hotellen är mycket billigare jämfört med sommaren. När det gäller storstad tipsar jag gärna om Malta där man kan få både värme och stad i ett. Även Dubrovnik, där har vi fortfarande platser kvar. Dublin är ett annat tips på spännande stad med mycket att göra, Stefan Chatzopoulos, informationschef Airtours.

Ticket

Mest bokade resmål, vecka 13 (jämfört med vecka 15 2017)

 1. Gran Canaria (2)
 2. Bangkok (7)
 3. New York (4)
 4. Paris (3)
 5. Teneriffa (9)

Mest bokade resmål, vecka 14 (jämfört med vecka 16 2017)

 1. Gran Canaria (3)
 2. London (2)
 3. Bangkok (ny)
 4. Paris (8)
 5. Teneriffa (10)
Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor
Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor

– Det är inte alltid man har möjlighet att boka tidigt. Eftersom påsklovet infaller under olika veckor runt om i landet så kan ett knep vara att titta på alternativa avreseorter, och inte alltid den som ligger närmast hemmet. Även om det innebär längre resa från hemmet så kan det göra resan betydligt billigare, eftersom efterfrågan och därmed också priset under en specifik vecka kan variera mycket. Våga också gå utanför de mest upptrampade stigarna! Gran Canaria är alltid en vinterfavorit, men testa även andra kanarieöar som till exempel vackra La Gomera eller spännande Lanzarote. Om Medelhavet lockar är både Montenegro och Albanien nya, heta och mycket prisvärda alternativ till både Spanien och Grekland, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

TUI

Mest bokat från Stockholm

 1. Lanzarote
 2. Kap Verde (Sal)
 3. Gran Canaria

Mest bokat från Göteborg

 1. Fuerteventura
 2. Gran Canaria
 3. Lanzarote

Mest bokat från Malmö

 1. Kap Verde
 2. Gran Canaria
 3. Egypten (Hurghada)

Mest bokat från Umeå

 1. Gran Canaria
 2. Kap Verde
 3. Lanzarote

Under påsken har TUI utvalda rabatterade resor med upp till 4000 kr till Kap Verde och Kanarieöarna till följande hotell:

 • TUI Family Life Orquidea (Gran Canaria)
 • RUI Touareg (Kap Verde)
 • Blue Star Oasis (Teneriffa)
 • Blue Star Cristobal (Teneriffa)
 • TUI Family Life Flamingo beach (Lanzarote)
 • TUI Family Life Playa Feliz (Gran Canaria)
 • Best Location Revoli Playa (Gran Canaria)
Patrick Törn, TUI:s försäljningschef Sverige
Patrick Törn, TUI:s försäljningschef Sverige

– Det finns rabatterade resor till påsk samt möjlighet att göra sista minuten-klipp. Men vill man vara åka riktigt billigt till några av våra bästa hotell ska man åka efter påsk. I mitten på april finns möjlighet att hitta riktigt bra resor, bland annat till Kanarieöarna, Mallorca och Kap Verde, Säger Patrick Törn, TUI:s försäljningschef Sverige.

Publisert:

LÄS VIDARE