”Det känns väldigt läskigt att stänga av mobilen”

RESA

5 frågor om resor till tv-profilen Rickard Olsson

Du har åkt Sverigeleden med hundspann, hur var det?

– Det var otroligt vackert och absolut mitt bästa resminne. Det var i april så det var inte kallt, solen sken, man blev brun, hundarna njöt och fjällen var otroligt vackra. Jag var ett med naturen.

Har du blivit grundlurad någon gång på semestern?

– När jag tågluffade i Turkiet tänkte jag göra ett klipp och växla svart. I stället blev jag av med reskassan. Mannen som skulle hjälpa mig tog pengarna och försvann. Han var så snäll att jag trodde att något hade hänt honom. Det tog flera veckor innan jag förstod att jag hade blivit lurad.

Din bästa semester tillbringade du helt ensam i New York, är du en ensamvarg?

– Absolut inte, men det var så skönt för jag gjorde precis det jag ville. Jag var inne i affärer så länge jag ville, jag tog en kaffe när jag ville, jag åt är jag ville och jag fick inga frågor om vad jag skulle göra och varför. I New York är det okej att inte göra någonting. Jag bara var.

Du är visst beroende av att ständigt vara uppkopplad...

– Ja, jag reser aldrig utan min dator. Jag mår väldigt dåligt om jag inte är uppkopplad. Det skulle ta flera veckor att vänja mig av med det, och så lång semester har inte jag. Det känns väldigt läskigt att stänga av mobilen eller datorn.

Machu Picchu i Peru är din drömresa, varför?

– Jag vill se en solnedgång där innan jag dör. Det måste vara en fruktansvärt mäktig upplevelse att se hur människan har stretat för att åstadkomma den platsen. Då blir man nog rätt ödmjuk inför sina egna problem. Man kan nog falla i spontangråt.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

Linda Aziz