Mat i världsklass på Norwegian Epic

RESA

"Freestyle cruising" - utan strikta klädkoder.

Modernt och trendigt med målet att tillfredställa alla som inte vill ha lugn och ro på sjön.

Norwegian Cruise Lines har utvecklat den klassisk kryssningsupplevelsen med konceptet "freestyle cruising" - utan fasta måltidssittningar eller strikta klädkoder.

Här är RESAs betyg på Norwegian Epic:

Service

Gänget som jobbar ombord är riktigt proffstrevliga. Överallt möts du av breda leenden och how are you today?. Det märks att rederiet peppar personalen och utbildar dem i bästa Disneyworldstil. Ingen önskan är omöjlig och många minns ditt namn nästa gång ni möts. Särskilt trevligt är det att köket har dunderkoll på matallergier och sätter en ära i att tillhandahålla smarriga alternativ. Är du till exempel glutenintolerant, van vid att bli serverad microtinat, torrt vitt bröd till frukost? Då har du frasigt rostade bagels att se fram emot.

Mat

Totalt 14 restauranger med fräsch och varierad mat. Det mesta ingår i all-inclusive. Du kan ta glass i stora lass, kaffe, te, juice och vatten precis när du vill under dagen. Vill du ta med en fylld tallrik till poolområdet eller hytten? Inga problem. Skulle du bli akuthungrig mitt i natten, kan du ramla in på den irländska puben, beställa en pizzaleverans (cirka 35 kronor) eller välja något från room service-menyn (gratis).

Aktiviteter

Förutom allt det du kan vänta dig (bowlingbanor, basket-, volleyboll-, tennis-, squash-fotbollsplan och klättervägg, samt kasino, spelarkad och bio), så kan du gå på diamantkurs, fotoskola, teppanyakimatlagning eller cha cha-danskurs. Tips! Sladda in på någon av konstauktionerna och registrera dig som budgivare, så får du gratis champagne! Men vifta inte med skylten. Då kan du plötsligt ha ropat in en rysk mästare för många miljoner...

Pooler

Jabbadabbado! Det säger ungarna om Epic och allt hålligång ombord. Vattenlandet Aquapark med tre rutschkanor. är ett eldorado för badbusar. Totalt fyra pooler, en barnpool och sju bubbelpooler.

Spa/Gym/Relax

Gymmet är gratis och topputrustat med gott om maskiner, så det blir sällan kö ens till löpbanden. Spa:t är dyrt som på alla kryssningsfartyg. En ordinär helkroppsmassage kostar 1000 kronor och pedikyr nästan 600 kronor. Personalen får minuspoäng för att vara onödigt pushig i sina försök att kränga megadyra skönhetsprodukter direkt efter behandlingen (det erbjuds både Botox och tandblekning). Tips! Frasen: Thanks, I will think about it funkar bra om du vill värja dig utan att låta grinig. Bra bastu och relax för cirka 250 kronor.

Underhållning

Kvällsshowerna är extremt raffinerade och vanan att roa kryssningskräsna jänkare märks, då många av showerna håller Las Vegas-klass. Rena vuxensällskap kanske väljer jazzklubben Fat Cats, stand up-scenen Headliners eller  för mer stillsamt klink till drinkarna  någon av de många pianobarerna.

Hytt

Svinrik, singel, eller barnfamilj med tajt budget? Epic har boendealternativ för alla plånböcker. "Deluxe Owner's Suite" är flottast. 80 kvm med conciergeservice och butler. Plus för singelhytterna där ensamresenärer kan bo utan att betala "straffavgift". Standardhytternas 12 kvadrametrarna är smart planerade och även insideshytter känns rymliga med extrasängar som göms i taket under dagtid.

Barn- och familjevänligt

Jabbadabbado! Det säger ungarna om Epic och allt hålligång ombord. Vattenlandet Aqua park med tre rutschkanor, är ett eldorado för badbusar, och den lilla plaskpoolen uppskattas av de allra yngsta. Barnklubben är uppdelad efter åldrar från 2 till 17 år. NCL samarbetar med Nickelodeon är det sannolikt att du stöter på Svampbob fyrkant eller Dora utforskaren någon gång under dagen.

Lyxkänsla

Visst finns det ändå en känsla av flärd ombord, särskilt om du gillar att segla med ett nytt och fräscht fartyg med en enorm och tjänstvillig personalstab. Men om semesterlyx för dig är synonymt med lugn och ro? Njae… Minst lyxigt är det att ligga nära stora poolens Aqua park. Det tjoas, tjimmas, sjungs och DJ:as lite för många timmar om dagen. Freestyle-cruising-konceptet gör att folk klär sig mer vardagligt, alltså mindre gala och lyx i middagsmatsalen.

Romantik

För att få uppleva en solnedgång i lugn och ro krävs att du bokat en balkonghytt eller en av de exklusivaste hytterna högst upp, med tillgång till de privata småträdgårdarna. I övrigt är fartyget snarare ett eldorado för barnfamiljer. Alternativet är att dinera i någon av à la carte-restaurangerna, som vanligen är barnfria.

TOTALT ANTAL :  38

Erika Scott

ARTIKELN HANDLAR OM