Så hittar du billigaste resorna i oktober

RESA

”Undvik höstlovet”

Foto: Skippa pendelkaos, lövkaos, regnkaos och snökaos Dra iväg på en resa i stället. Just nu går det att hitta bra reseklipp till Medelhavet – där det fortfarande är varmt och skönt – och till Egypten.

Sugen på en resa i oktober?

Vi kollade med de tre största researrangörerna på marknaden: Hur fixar man en billig resa i oktober?

Kolla in tipsen.

Just nu är en bra tid för dig som är sugen på en resa.

Det går att hitta riktiga kap – om du vet var du ska leta.

– Ett tips är att kolla webben, där finns ofta de senaste erbjudandena och priserna, säger Marie Malmros på Fritidsresor.

Här kan du kolla in priserna på resor just nu, alla de stora researragörerna finns representerade.

Var ”open minded”

För att få tag på ett riktigt resekap gäller det också att vara lite flexibel – kolla in utbudet och välj utifrån vad som har bra priser just när du ska boka.

Om du inte har några fasta förhoppningar om resmål, utan tycker att resan i sig är det viktiga, så är chansen större att du får tag på ett kap.

– Man kan faktiskt titta på lite udda resmål också, för att hitta bra priser, tipsar Jim Håfverberg på Fritidsresor.

Var flexibel också när det gäller flygplats – många låser sig vid den flygplats som ligger närmast, men kolla upp andra närliggande. Kanske går det billigare plan därifrån?

– Om du bor i Stockholm finns till exempel Skavsta, Örebro elller Norrköping. Det gäller att vara lite ”open minded”, säger Jim Håfverberg.

Höst hemma – sommar vid Medelhavet

Även om hösten kommit med stormsteg här hemma i Sverige, och första snökaoset är igång i norr, så är det fortfarande varmt nere i Europa.

Runt Medelhavet är det varmt ända in i oktober – vattnet är uppvärmt efter en hel sommar och gör att det fortfarande är behagligt varmt för det mesta.

– Hela Medelhavet är väldigt behagligt vid den här tiden. Framförallt de östra delarna, som Turkiet, Rhodos och Cypern, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Ving.

Foto: Charlotte Hallencreutz

Det finns en hel del billiga sista minuten till dessa orter just nu. Ett exempel är fyra dagar i Antalya i Turkiet med ospecificerat boende för 799 kronor per person.

– Södra Italien är fint. Nu har inte italienarna semester så nu är det inte lika mycket folk på stranden heller. Även Turkiet kan man fortfarande åka till, de har så stort utbud som de rear ut nu. Det är lite av en chansning när det kommer till vädret, men det kan vara väldigt fint, tipsar Amelie Enström på resesökmotorn Destination.

– Kreta, Rhodos och Turkiet är bra destinationer om man vill hitta en billig resa just nu. De resorna är redan från början billigare eftersom flygresan är kortare än till exempelvis Thailand. Solläget är dock inte lika säkert, det är fint väder nu men det blir ostadigare när vinärmar oss månadskiftet oktober till november. Men i regel är det fortfarande varmt och skönt och härligt i vattnet, säger Kajsa Moström som är informationschef på Apollo.

Foto: Kajsa Moström

Nedanför faktarutan kan du kolla in billigaste resorna till Medelhavet och Turkiet just nu.

Superpriser till Egypten

En annan destination som är riktigt bra just nu är Egypten. Efter revolutionen och oroligheterna i våras minskade antalet Egypten-resenärer och nu, när läget är lugnt igen, går det att få tag på hotell och resor till riktigt bra priser.

– Det är extra billigt just nu och det hänger förstås ihop med oroligheterna som var i början av året och som gjort att vi får sänkta priser från hotellen och på våra kontrakt, så att vi kan sänka våra priser till resenärerna, säger Kajsa Moström.

– Det är är priser till Egypten nu, men det gäller att passa på, man vet inte hur läge det håller i sig. Antalet resande ökar varje vecka nu. Just nu är det väldigt bra läge, konstaterar Marie Malmros.