Världens bästa vandrarhem utsedda

Av: 

Emelie Smedslund-Minell

Resa

Lissabon knep både brons, silver och guldplatserna

De bästa vandrarhemmen i världen finns i Lissabon.

I alla fall enligt 1 miljon användare som rankat vandrarhem på en bokningssida på nätet.

I början av februari delades priserna ut på Hoscarsgalan i London.

Hoscars, vandrarhemmens motsvarighet till Oscarsgalan gick av stapeln den 4 februari i London. Bakom galan står Hostelworld.com, en bokningssida på nätet där användare kan gå in och ranka de olika hostel som finns bokningsbara på sajten.

Årets gala var den största hittintills och 500 gäster kom för att höra vilka vinnarna var.

Utses efter användarrecensioner

Vinnarna utses efter användarrecensioner på de 25 000 hostels som går att boka via Hostelworld och de finns på 6 000 olika destinationer.

1 miljon användare som bokade hostel via sajten 2010 gick in och rankade vandrarhemmen utifrån sex olika kriterier: karaktär, säkerhet, läge, personal, rolighetsfaktor och renlighet.

Vinnarna utsågs sedan utifrån olika kategorier som stora och små hostel, nya hostel på bokningssajten och hostel i olika geografiska områden.

Lissabon – juvelen i kronan

Lissabon tog en skrällseger i och med att tre hostel i staden fick de tre topplaceringarna. I ett pressmeddelande skriver Hostelworld.com att staden återigen har visat att de är juvelen i kronan för budgetmedvetna resenärer.

I Skandinavien var det Stockholm och City Backpackers Hostel som placerade sig högst. Enligt användarna finns också de tio bästa vandrarhemmen i Sverige just i Stockholm.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert: