Se topplistan där London är hetast

avSofia Börjesson

Städerna där svenskarna bokar flest hotellnätter

1 av 3 | Foto: AP
London toppar listan över städer där svenskarna spenderar flest hotellnätter även detta år. På bilden: Millennium hotel, Grosvenor Square i London.

Paris tappar i popularitet efter terrorattacken.

Warzawa tar stora kliv framåt.

Här är listan med städerna där svenskarna spenderar flest hotellnätter.

London, New York och Berlin. Det är i inbördes ordning de absolut populäraste städerna bland svenska resenärer. Det visar en sammanställning från hotels.com över förra årets mest bokade hotellstäder utomlands.

Paris tappar i popularitet

Terrorattackerna i Paris i januari och november skapade svallvågor som syns även på turistnäringen. Från att ha innehaft tredjeplaceringen efter London och New York har stadens popularitet sjunkit till en sjätteplats.

Man kan även se att Berlin har klättrat på listan från plats fem till plats tre, och det kan bland annat bero på att svenskarna väljer det alternativet framför Paris.

Warszawa kliver fram

London fortsätter vara mest populärt bland svenskarna och har så åtminstone de senaste sex åren. Men den riktiga vinnaren torde vara prisvärda Warszawa som har tagit sig från plats 22 till plats 16 på bara ett år.

– En av anledningarna kan vara att Warszawa är väldigt prisvärt. Under första halvåret 2015 gick det att få ett femstjärnigt hotell för 923 kronor i genomsnitt, vilket faktiskt gör Warszawa till enda staden där det gick att få femstjärnigt under tusenlappen, säger Joakim Johansson, presskontakt i Sverige för hotels.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

London

Warszawa

Paris

Berlin

New York