Unika hotellet mitt i Costa Ricas djungel

Publicerad:
Uppdaterad:

Costa Rica

Cockpit på rummet och balkonger av vingar

1 av 5 | Foto: 60 fönster och egen cockpit på hotellrummet.

Två specialrenoverade lyxrum – i ett Boeing 727.

Här är ett av världens mest unika hotell – mitt i Costa Ricas djungel.

Priset per natt: cirka 5 000 kronor.

Här lever svenskarna barfotaliv mellan surflektionerna.

Har du planerat semester i vinter men är osäker på resmål? Är du kanske den typen som gillar äventyr och älskar att uppleva nya, unika platser? Då finns ett galet resmål för dig.

Utanför Costa Ricas nationalpark finns ett av världens mest anmärkningsvärda hotell. I ett flygplan av typen Boeing 727 från år 1965 har man tagit fram två helt unika hotellrum. Ett av rummen används flitigt som bröllopssvit på smekmånaden.

Apor som grannar

Men det tog lång tid och att transportera det 50-åriga flygplanet genom Costa Ricas stora djungel. Mängder av olika transportmedel fick tas dit för att få det på plats. Sedan började renoveringen och skapandet av ett av världens mest annorlunda hotell.

Utsikten är fantastisk och flygplanet är placerat högt ovanför vattenytan så att du enkelt ska ha god utsikt över de vackra vyerna över Costa Ricas natur och du lär bland annat se palmer, vattenfall – och massvis av apor.
Hitta rätta vågorna i Costa Rica.

60 fönster på rummet

Costa Rica är ett av de största resmålen i världen och tusentals personer besöker landet varje år som turister. Det unika flygplanshotellet erbjuder nog allt du kan tänka dig – förutom en sak. Du har även en egen ”cockpit” i ditt hotellrum samt 60 olika fönster att kolla ut via. Blir du sugen på att ta lite kvällsluft så är det heller inga problem – flygplansvingarna är omgjorda till balkonger där du kan koppla av med en god drink.

Att besöka hotellet skulle säkerligen vara ett äventyr som du sent kommer glömma. Vill du boka en natt i ett av världens mest unika hotell får du vara beredd att betala fem tusen kronor. Flygplanshotellet ligger som en del i en större turistresort, Hotel Costa Verde.

Ett närmare alternativ

För dig som vill åt en liknande hotellupplevelse men utan att åka till Costa Rica finns ett svenskt alternativ. Vandrarhemmet Jumbostay på Arlanda erbjuder såväl enkelrum som svit för en billigare penning i en Boeing 747. För att bo i Cockpit-sviten får du betala 3300 kronor per natt.

Carl Wangle

Publicerad:

MER OM RESA