Doldisen rankas som världens bästa takbar

Av: 

Madeleine Brohlin

Göteborg

Världens fem bästa takbarer – här är den svenska takbaren som är med på listan

Här är svenska ”doldisen” som rankas som en av världens bästa takbarer.

När Hotels.com rankar de bästa takbarerna finns Cielo Roof Top Bar på Hotel Bellora i Göteborg med på listan.

–  Det är lite svårt att förstå eftersom det finns så många bra takbarer i världen och spektakulära miljöer, säger Carl Lundgren, som är en av ägarna till Hotel Bellora.

Aftonbladet Resa

Det är den internationella sajten Hotels.com som rankar världens bästa takbarer och med på listan finns Sixty Soho och Gramercy Park i New York, Traders Hotel i Kuala Lumpur och Hotel Mundial i Lissabon.

Men du behöver inte bege dig utomlands för att besöka någon av världens fem bästa takbarer.

Med på listan finns nämligen den svenska takbaren Cielo Roof Top Bar på Hotel Bellora i Göteborg.

”Roligt och smickrande”

Carl Lundgren, som är en av ägarna till Hotel Bellora är mycket nöjd över att deras takbar tagit sig in på listan.

– Det är fantastiskt roligt och smickrande. Det är lite svårt att förstå eftersom det finns så många bra takbarer i världen och spektakulära miljöer. Vi har verkligen försökt göra något utav det här men att vi skulle komma på den här listan känns stort.

– Vi bygger destinationer och det gäller att hitta saker som står ut. Det finns ofattbara många hotell i Göteborg men egentligen bara tre som har en bra takterass. Vi har två av de hotellen. Vi försöker bygga en destination och locka folk tillbaka oavsett om du är turist eller Göteborgare.

Vad är unikt med er takbar?

–Vi har lagt kärlek på den. Vi bygger miljöer där folk ska trivas. Det är inte bara att det är en takteras på högsta våningen och att man ser ut över takåsarna. Vi vill skapa miljöer där folk ska trivas, det ska vara ombonat och folk ska trivas att sitta där. Det är inte bara pinnstolar på ett tak. Det är grönska, upphöjda sittgrupper, det är naturliga hängområden. Några sitter i sofforna och äter en pizza och dricker en öl, medan några andra sitter och dricker rosé på trappstegen framför.

Hur är utsikten då?

– Du ser inte ut över Central Park i New York, men du ser kranarna nere i hamnen och har en god överblick över stan. Det är härligt för att vara Göteborg.

Om man besöker er takbar – vad ska man beställa?

– Jag personligen tycker att man ska beställa pizza från vår italienska restaurang och öl eller rosé.

Publisert:

LÄS VIDARE

22 sköna barhäng i Melbourne – guide

ÄMNEN I ARTIKELN

Göteborg