”Det är sommarens stora charterraket”

Publicerad:
Uppdaterad:

Sardinien

’Bortglömda’ Sardinien ökar mest – av alla Listan

1 av 6 | Foto: Foto: Thinkstock
Sardinien.

Från bortglömd doldis – till hetast i Medelhavet.

Sardinien är ön som ökar mest i sommar.

– Det är sommarens stora charterraket, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig hos resebyrån Ticket.

Svenskarna bokar charterresor som aldrig förr i sommar. Och allra mest ökar Sardinien, visar nya siffror.

Dit har bokningarna mer än fördubblats jämfört med förra sommaren.

– Ön har varit något av en doldis men nu verkar svenskarna äntligen ha hittat dit. Visst har man åkt dit tidigare, men inte alls i samma utsträckning som vi ser nu, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Vad tror du är den främsta anledningen till att Sardinen ökar så dramatiskt?

– Man är på jakt efter något nytt och genuint, det är ett spännande alternativ till andra resmål. En annan anledning är maten, många svenskar låter maten styra och det italienska köket är en svensk favorit.

”Är rätt otroligt”

Trea på listan är klassiska Gran Canaria på Kanarieöarna. Placeringen förvånar Starkman Ahlstedt:

– Ja, Gran Canaria är i vanliga fall ett klassiskt vinterresmål men allt fler väljer att åka dit även på sommaren. Tänker man efter är det kanske inte så konstigt: Bra klimat året om, fina stränder och bra kvalitet på hotellen. En annan faktor bakom ökningen tror jag är att Turkiet tappat.

Men frågan är ändå om inte Mallorcas femteplats på ”bubblarlistan” är den som överraskar mest. Starkman Ahlstedt utvecklar:

– Det är rätt otroligt egentligen. Mallorca är redan det absolut mest bokade resmålet i sommar, men ön tar sig ändå in på listan. Eftersom volymerna redan är så stora dit krävs det ju väldigt många fler resenärer för att öka mycket procentuellt också.

Se chartermålen som ökar mest nedan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA