Här är Sveriges bästa hotell och barer

I Stockholm finns Sveriges bästa barer enligt White Guide

Publicerad:
Uppdaterad:
De bästa hotellen och barerna i Sverige har korats av White Guide.
Foto: Åke E:son Lindman och Gustav Karlsson Frost (montage)
De bästa hotellen och barerna i Sverige har korats av White Guide.

White Guide

Småländsk karghet, vass frukost och stor experimentlusta imponerar på juryn när Sveriges bästa hotell och barer koras.

I ett land fullt av kaféer och restauranger gäller det att utbudet sticker ut för att inte försvinna i massan. I 15 år har White Guide hjälpt oss hitta rätt när vi själva famlat i blindo.

Nu har guiden dessutom utsett Sveriges bästa hotell och barer.

– Framför allt vill vi lyfta fram de stora personligheterna, hotell och barer som bjuder på nytänkande, härlig stämning eller unika upplevelser av något slag, säger Lars Peder Hedberg, White Guides publisher, i ett pressmeddelande.

1 av 2 | Foto: Åke E:son Lindman
PM & Vänner i Växjö har utsetts till Sveriges bästa hotellupplevelse 2019.

Här är de korade vinnarna:

Sveriges bästa hotell 2019

 • Sveriges bästa hotellupplevelse 2019: PM och Vänner i Växjö. Motiveringen lyder: ”För att ha skapat ett eget universum av urtypiskt svenskt snitt, där klassisk småländsk karghet omvandlats till en superb kvalitetsupplevelse – i allt från designlösningar, materialval och servicefunktioner till husets strålande utbud av gastronomi – från Sveriges vassaste frukost till en av de mest unika middagsupplevelserna.”

 • Årets ”forward”, det mest innovativa hotellet 2019: Downtown Camper By Scandic i Stockholm.
  ”För att med enastående konsekvens ha skapat ett tidsdokument i hotelltappning, ett miljökoncept med perfekt tonträff i sin målgrupp och ett lika innovativt som genomtänkt serviceutbud som skapar en härlig, vital stämning som känns ända in i rummet.”

 • Årets ”fun”, hotellet med den högsta stämningen 2019: MJ’s i Malmö.
  ”För att ha dressat om en gedigen och stillsam cityklassiker till en smågalen excentriker i internationell klass, där humöret stiger så fort man träder över tröskeln, rusar av underhållande lokalt stuk i kök och bar och håller sig på topp ända tills man stupar i säng.”

 • Det mest spektakulära hotellet 2019, årets ”fab”: Wanås Restaurant Hotel i Knislinge.
  ”För att ha komponerat ihop en internationellt hyllad skulpturpark med ett gastrohotell i två magifika kulturbyggnader från 1700-talet till en oslagbar helhetsupplevelse av natur, historia, konst och kultur, där hotellupplevelsen fångar det bästa av dåtid och nutid.

1 av 2 | Foto: Gustav Karlsson Frost
Omnipollos Hatt korades till Sveriges bästa ölbar 2019.

Sveriges bästa bar 2019

 • Sveriges bästa ölbar 2019: Omnipollos Hatt, Stockholm.
  ”För att på ett synnerligen kreativt sätt, med stor experimentlusta och kunskap utveckla allt som har med öl att göra; smak, doft, textur, råvara utseende och upplevelse. Hela tiden med en humoristisk touch som adderar till helheten.”

 • Sveriges bästa vinbar 2019: Folii, Stockholm.
  ”För att med bästa fingertoppskänsla balansera det vi mest önskar av en vinbar; dryckesutbud, mat, stämning och miljö. Men där inget varit något utan den ödmjuka och kunniga service som ser till att varje gäst får önskad upplevelse.

 • Sveriges bästa cocktailbar 2019 och Sveriges bästa bar 2019: Tjoget, Stockholm.
  ”För att outtröttligt driva både den svenska och egna cocktailutvecklingen framåt, med smakbalans, råvaran och nya kompositioner fokus. Att dessutom, oavsett tryck, hålla imponerande servicenivå. I detta dryckespalats finns dessutom ambitiös vinbodega och ölkafé.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA