Researrangörernas satsningar – på tåg

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Att resa med tåg växer i popularitet.
Att resa med tåg växer i popularitet.

Resa | Tågresor

Tåg ner till alperna, eller kanske en tågtur genom norra England? Det erbjuder flygbolaget Ving och reseföretaget Resia, för att möta kundernas efterfrågan på mer tågresor.

Flygskam eller tågskryt? Oavsett vad man vill kalla det så är det flera researrangörer som har valt att satsa på tågresor. Bland annat har Ving lanserat en resa från Sverige till Engelberg i schweiziska alperna.

– Vi märker av den ökade efterfrågan på resor med tåg och är glada över att nu kunna presentera ytterligare en resa, denna gång till de vackra bergsmiljöerna i Engelberg, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Ving, i ett pressmeddelande.

I februari lanserade Ving en tågresa till Davos, och den nya tågsemestern till Engelberg kommer att ske 5 oktober. Tågresan tar 26 timmar och det är fyra byten, i Köpenhamn, Hamburg, Basel och Luzern. Resenärer som vill kan även ansluta i Köpenhamn. Resan sker i samband med Tågbokning.se och företaget Systrar i bergen. Väl på plats i Engelberg ska resan fyllas av vandring och naturupplevelser.

Tåg runt England

Även Resia travel group har valt att satsa på tågresor, och erbjuder nu en tågresa genom England, till städerna Liverpool, Manchester, Leeds, Hull och Newcastle-Gateshead.

– Sedan vi släppte försäljningen av Interrailbiljetter i våras har vi fått väldigt många förfrågningar av kunder som vill upptäcka Europa genom ett tågfönster. För att möta efterfrågan ytterligare gör vi alltså den här satsningen som kommer att hjälpa svenskarna att förälska sig i andra engelska städer än London, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia, i ett pressmeddelande.

Syftet är att resan ska vara enkel, hållbar och prisvärd, menar Resia. Resan går till så att man köper ett tågpass som innefattar fyra resdagar under en period på åtta dagar, så att resenärerna kan planera resan lite efter egen vilja. Resan kan bokas året om.

Tågresor på hemmaplan lockar

Även klassiska tågarrangörer märker av det ökade intresset för tågresor, och nyligen lanserade SJ ett tågluffarkort för resor inom Sverige, som gäller för studenter och ungdomar. Hos SJ finns även Arctic circle pass där resenärer kan resa obegränsat under tre eller sju dagar på tretton stationer: Kiruna, Abisko Östra, Abisko Turiststation, Björkliden, Låktatjåkka, Vassijaure, Katterjåkk, Riksgränsen, Bjørnfjell, Søsterbekk, Katterat, Rombakk och Narvik. Det finns även sommarkoret Tåg i Bergslagen, där resenärer kan utforska Bergslagen under tre dagar.

ANNONS

Klimatförändringar drabbar barnen - Genom UNICEF kan du hjälpa till.

Extern länk från UNICEF

Klicka här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Tågresor

Klimat & miljö

Tågtrafik

Semester

Resa | Sverige

Klimat | Resa

SJ

MER OM RESA

Så påverkas resebyråer av nya krav

Satsningen: Malmö till fjällen på 21 timmar

Resebyrån utökar arbete med klimatkompensering

SJ lanserar nytt tågluffarkort för resor i Sverige

Nu kan du boka tågresor ut i Europa

Tågresenärer ska få bättre information vid förseningar

SJ utökar sina avgångar mellan storstäderna

Nu är det premiär för nya norrskenståget

Resmålet som svenskarna undvikit i sommar

SJ vill ha snabbtåg till kontinenten

Deras jobb: Tågluffa runt i Sverige

Resebolaget lanserar staycation – resor i Sverige

Hon ordnar resor till hemliga destinationer

Norwegian stoppar långflygningar från Sverige

Nu ökar de medellånga resorna till solen

Därför har SJ-tågen bytt namn

Då startar arbetet med nattåg till Europa

Nu kan du tågluffa inom Sverige med nya kortet

”Får vi pengarna tillbaka för vår hyrda fjällstuga?”

Så bokar du tågresor och tågcharter

Här får du mest sol för minst antal flygtimmar

Nu går bokningen av tågluffen som på räls

Lista: Här är vårens nya flygrutter

De satsar på fler tågresor ut i Europa