Berusad man "kasta ankar" på lyxkryssare

RESA

– mitt ute på havet

Foto: Fartyget m/s Ryndam kryssade utanför Mexikos kust.

Den berusade mannen ville sannolikt dra i nödbromsen.

Men på en båt finns det ju inga bromsar.

Då kastade mannen jättefartygets ankare - mitt i Mexikanska gulfen.

Amerikanska federala polisen, FBI, har gripit en man för att ha lösgjort ankaret under en kryssning med Holland Americas fartyg Ryndam, skriver thesmokinggun.com.

Ryndham tar 1260 passagerare och är 220 meter långt.

Smög ut i gryningen

Fartyget var på väg mellan Costa Maya i Mexiko till Tampa i Florida, USA, i lördags då fartygets ankare plötsligt lösgjordes vid halv sex-tiden på morgonen.

Övervakningskameror visar en man som smiter in på en avstängd del av båten, tar på sig ett par arbetshandskar, lösgör ankaret samt kastar en av fartygets livbojar i vattnet.

Alle man på däck

Efter incidenten gick kaptenen ut med ett meddelande till alla passagerare och frågade om någon sett något eller kunde ge några tips. Då inga tips inkom samlade kaptenen alla personal och alla passagerare för inspektion på däck. Efter att ha kammat noll kopplades FBI in på fallet.

Övervakningskameran visade att mannen bar samma kläder som han haft på sig kvällen innan då han fotograferades under en festmiddag på fartyget och nu har polisen gripit en misstänkt - en 44-årig man från Thousand Oaks, USA.

Försökt "totalförstöra fartyget"

44-åringen anklagas för att ha försökt “skada, förstöra, göra fartyget obrukbart, alternativt totalförstöra fartyget”. Enligt FBI så kunde fartygets roder och propellrar ha skadats. Fartyget tog dock ingen skada.

Mannen har efter gripandet erkänt tilltaget och skyllt på att han var full. Han har även berättat att han själv äger en båt med ett liknande ankarsystem, vilket kan förklara att han lyckades i sitt galna upptåg.

ARTIKELN HANDLAR OM