Här är världens lyxigaste hotell

Publicerad:
Uppdaterad:
Hotellet Adare Manor har utsetts till världens bästa hotell.
Foto: Adare Manor
Hotellet Adare Manor har utsetts till världens bästa hotell.

Resa | Irland

Exklusivt spa, biosalong, golfbana, toppservice, kändisar och fasanjakt – hotellet Adare Manor har allt du kan tänka dig i form av lyx.
Herrgården har korats till världens bästa hotell 2018.

Om du drömmer om lyx och flärd på semestern så är Adare Manor på Irland något för dig. Särskilt om du gillar att frottera dig med kändisar. Här har bland andra skateboardlegenden Tony Hawk och sångerskan Ellie Golding semestrat. Och det rykats även att en och annan kunglighet besökt hotellet. Det har även varit med i den amerikanska versionen av The X Factor.

Den stora herrgården har nyligen utsetts till världens bästa hotell av lyxreseföretaget Virtuoso i deras Best of the Best Awards-gala i Las Vegas. Herrgården med anor från 1700-talet ligger utanför staden Limerick på öns västkust en timme söder om Galway. Det var tidigare hem för earlen av Dunraven, men har sålts i omgångar och har varit hotell sedan slutet av 80-talet.

1 av 7 | Foto: Hotel Adare Manor

Hotellet är nyrenoverat, men man har behållit det mesta av originaldetaljerna och materialen. De 104 rummen är topputrustade och inredda i traditionell stil. De flesta detaljerna som till exempel gardinerna, lamporna och luftkonditioneringen styrs med hjälp av en Ipad.

Det stora vagnslidret som ligger ett stenkast från herrgårdsbyggnaden är numera restaurang, cocktailbar och lounge med stora fönster ut mot landskapet. The Gallery, där frukosten serveras är det näst längsta rummet på hela Irland. Mer än 350 anställda jobbar med att hålla Adare Manor i toppskick och serva gästerna, inklusive 50 kockar. Den som är sugen på lite aktiviteter kan till exempel jaga fasan, jaga med falkar, rida, spela polo, golfa eller skjuta med pil och båge.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA