Välkommen till Vietnam

Det som först slår dig som turist i Vietnam är vänligheten hos folket. Det andra är landets variation. Det tredje är att Vietnam i stort sett har allt du kan önska dig som turist. Bad, sol, shopping och mängder av kultur och historia.

Listan skulle kunna byggas på i all oändlighet – för Vietnam har verkligen något att erbjuda alla, och det till en billig peng. Du kan åka på budgetresa likaväl som du kan bo på femstjärniga hotell, på charter till kustområden eller på egen hand.

Det långsmala landet delas in i norr, centrala delen och söder. Sinsemellan är de tre områdena helt olika vad gäller väder, kultur och natur.

I norr finns huvudstaden Hanoi och natursköna Halong Bay, var 3 000 öar och sockertoppsklippor lockar tusentals turister varje år. De centrala delarna har sin regnskog, liksom pittoreska och mysig Hoi An och den tidigare kejserliga huvudstaden Hue.

I söder ligger Ho Chi Minh City, som fortfarande oftas kallas Saigon, med nattliv, shopping och ett stort utbud av restauranger och kaféer.

Och så förstås de för oss soltörstande skandinaver så lockande sandstränderna med sol och bad, lätta att hitta på östkusten och ön Phu Quoc.

Vietnam är ett land med en gripande och tung historia, där krigsminnena fortfarande ofta gör sig påminda.

Men det är också ett land med framtidstro, starka färger och stora upplevelser, som gör att besökaren efter första besöket ofta längtar tillbaka för att uppleva mer av landet.

Katarina Arvidson guidar till Vietnam.

Något av innehållet i guiden:

  Se och göra

  Boende – från budget till lyx

  Platser att besöka

Hanoi – se & göra, mat & dryck

  Ho Chi Minh City – se & göra, mat & dryck

  Phu Quoc

  Hoi An

  Halong Bay

  Typisk mat

  Shopping

  Se upp!

  Historiska händelser

  Praktiska fakta
 

Reseguiden till Vietnam består av 24 A5-sidor och publicerades i oktober 2011.

Plus-prenumeranter laddar ner guiden utan kostnad!

ARTIKELN HANDLAR OM