Havets nya bjässe

Publicerad:
Uppdaterad:

Kryssningar

Snart premiär för Celebrity Reflection

1 av 2 | Foto: AP
Celebrity Reflection dras ut på djupare vatten på Meyer-varvet i Tyskland.

Här hittar ännu en ny jättekryssare rätta flytet.

Celebrity Reflection, som har premiär i höst, är en bjässe som tar över 3000 passagerare

Den 12 augusti var det dags för ”float out" på Meyer-varvet i norra Tyskland. Det betyder att fartyget lämnar torrdockan där hon byggts och flyter ut på vattnet för första gången under pompa och ståt. Bara två dagar tidigare gjordes samma ceremoni i Åbo, då Viking Lines nya superfartyg sjösattes.

Än dröjer det dock ett par månader innan Celebrity Reflection är helt klar och kan sättas i trafik.

Hyr tält på däck

Fartyget är med sina 126 000 bruttoton ett av årets största nybyggen, bara snäppet mindre än 2012 års värsting MSC Divina, som hade premiär i våras.

Reflection är det femte och sista fartyget i det amerikanska rederiet Celebrity Cruises så kallade Solstice-klass.

Liksom på systerfartyget Silhouette så får Reflection en Lawn Club Grill högst upp i fartyget. Här grillas det under bar himmel och maten kan levereras i en picnic-korg till ditt privata soltält (som kostar extra att hyra) på däck. Tälten har också trådlös uppkoppling – och har du glömt datorn hemma är det bara att svänga förbi fartygets iLounge och köpa en ny Ipad.

I The Lawn Club ingår också The Art Studio, där du kan ta hjälp av experter och lära dig allt från att måla till att mixa drinkar.

Dusch med utsikt

Men den detalj som fått mest uppmärksamhet på förhand är duschen i den exklusiva Reflection Suite. Duschkabinen har glasväggar och hänger ut från fartygets sida, ungefär som ett burspråk. Hänförande utsikt utlovas medan du duschar.

Den blyge behöver heller inte vara orolig då glasets speciella egenskaper gör att ingen utifrån ser dig.

Själva sviten går inte heller av för hackor: den är på hela 152 kvadratmeter, har två sovrum och 18 kvadratmeters veranda.

Premiärtur från Amsterdam

Totalt har resenärerna hela 13 däck att utforska på Celebrity Reflection.

Premiärkryssningen går från Amsterdam den 12 oktober. I mitten av november ska fartyget korsa Atlanten för att under vintern kryssa i östra Karibien.

Kolla in Celebrity-stilen – Resa gick ombord på Celebrity Eclipse, det största fartyget som gästat Stockholm i sommar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN