Hit ska du resa i juni - flygvärdinnans 5 bästa tips

Sommaren är här och semestern hägrar. Om du inte har planerat någon solresa ännu så får du här 5 härliga restips av flygvärdinnan och resebloggaren Lina Sjölund Gröndahl.

Lina Sjölung Gröndahl är flygvärdinna och reser mycket i jobbet. Men faktum är att hon reser nästan lika mycket privat, både med familjen och med vänner. Sina resupplevelser delar hon med sig av i sin blogg Liniz travel & lifestyle.

Hennes första tips för resor i juni är Algarve i Portugal. Ancâo Beach ligger vid naturreservatet Ria Formosa och är en fantastiskt lång och vit strand som lockar många turister. Vid strandkanten ligger den populära restaurangen Dos Passos. Den har funnits i över 30 år och bjuder på både fljuvligheter för både öga och gom.

– Det är en fiskerestaurang med väldigt god mat och man har en fantastiskt utsikt över havet, säger Lina.

Lina Sjölung Gröndahl ger sina 5 bästa tips för resor i juni.
Lina Sjölung Gröndahl ger sina 5 bästa tips för resor i juni.

Linas andra tips är Malta som består av tre öar. Lina rekommenderar att åka till Mdina som är Maltas gamla huvudstad.

– Missa inte Fontanella Tea Garden som är ett väldigt mysigt kafé där man har en fantastisk utsikt över Malta och kan njuta av väldigt goda bakverk och en god latte.

Kul på Legoland

Om man vill semestra lite närmare hemma så är Legoland i Danmark ett härligt alternativ för barnfamiljen. Om man inte vill trängas med allt för många andra semesterfirare så är ett hett tips att åka i juni innan alla andra semestrar ute i Europa börjar.

– Vilket barn älskar inte att bygga med Lego? Jag gissar att det är alla barns dröm att åka till Legoland. Jag reste dit med mina barn förra året och det var verkligen en härlig upplevelse. Vi hade en så rolig dag. Men det var en miss att bara vara där en dag. Legoland Billund är stort och man behöver minst två dagar för att uppleva allt. Det är heller ingen större prisskillnad att vara där en eller flera dagar, säger Lina.

Bo som en eremit

Hennes fjärde tips är Ålands norra skärgård. Den som vill ha lugn och ro kan bo på en helt egen ö, eremitön Sviskär. Där bor man i en trästuga som liknar de hus som förr i tiden byggdes på fiskelägena i ytterskärgården.

– Ön är en elfri zon, strandbastun eldas med ved och badvattnet tas från naturen. På kvällen sitter man i fotogenlampans sken och njuter av det enkla livet, berättar Lina.

Linas sista tips för resor i juni är Dalarna och framför allt Leksand. Staden har Sveriges största midsommarfirande. Och samma dag öppnar även Leksands Sommarland.

– Det är en bra kombination att fira midsommar i Leksand och sedan ta med barnen på ett härligt sommarland, säger Lina.

Här hittar du alla våra reseguider
Publisert:

LÄS VIDARE