Afrikas största sporthotell öppnar i Egypten

Den 18 oktober öppnar den nya jätteanläggningen Aqua Vista

Uppdaterad 2018-10-15 | Publicerad 2018-10-14

Resejättarna satsar på träningsresor. Snart öppnar Afrikas största sporthotell -  Aqua Vista vid Hurghada.
Resejättarna satsar på träningsresor. Snart öppnar Afrikas största sporthotell - Aqua Vista vid Hurghada.

Snart öppnar portarna för Afrikas största sporthotell i Egypten.
Gästerna kommer kunna pröva på allt från yoga till kitesurfing och landsvägscykling på den 400.000 kvadratmeter stora anläggningen.
– Vi märker att intresset för att åka på träningsresor ökar enormt, säger Clara Larsson på Apollo.

Flera resebolag har satsat stenhårt på träningsresor de senaste åren.

Ving har i samarbete med ”En svensk klassiker” öppnat flera ”klassiker-certifierade” hotell på Gran Canaria, Mallorca och Cypern med träningsmöjligheter för den som tränar inför de klassiska långloppen.

Solresor erbjuder också hälsosamma semestrar i form av yogaresor och vandringsresor till både La Palma och Teneriffa.

Den 18 oktober öppnar Apollo för resor från Sverige till den nya jätteanläggningen Aqua Vista strax utanför Hurghada i Egypten – det största i Afrika.

Enligt Clara Larsson, PR-ansvarig, går det att se en ökad efterfrågan på träningssemestrar.

Specialanpassad träning

– På sporthotell kan du träna exakt hur mycket eller lite du vill. Det attraherar många av våra resenärer. Samtidigt som du kan träna så erbjuds allt som finns på vanliga hotell – pooler, hav och bra mat. Förra året ökade vårt antal resenärer till våra Apollo Sports-hotell med 20 procent jämfört med året innan, säger hon.

Träningshotellet Playitas på Fuerteventura på Kanarieöarna är enligt Larsson en stor succé och det är tillsammans med dem som man nu öppnar Aqua Vista i Egypten.

– Det här ska bli ett ytterligare hotell för året runt-träning. Hotellet kommer ha ett väldigt brett utbud med väldigt kvalitetssäkrade faciliteter för både elitidrottare och vardagsmotionärer.

Hotellet har 246 rum och kommer erbjuda en rad olika träningsvarianter som yoga, crossfit, landsvägscykling, löpning, padelboard och specialanpassad träning för treatleter.

Barnanpassat

Det kommer även att anordnas temaveckor då resenärer kan fokusera på en specifik träningsform under en vecka, tillexempel yoga, pilates och ”bootcamp training”.

– Det kommer också att finnas familjeveckor då man kan åka hela familjen och träna tillsammans med sina barn. Det finns även ett stort vattenland i anslutning till hotellet och flera pooler, säger Clara Larsson.

Finns det möjlighet till barnpassning?

– Det kommer inte att finnas en barnklubb med våra maskotar. Men hotellet ligger granne med ett av våra hotell med både barnklubb och barnpassning.

Priserna kommer att variera beroende på säsong men kommer att ligga runt 4000 kronor per person för en vecka där gäster har tillgång till hotellets träningsanläggningar.

LÄS VIDARE