Vandring bland molnen

Vulkanen Rinjani når 3 726 meter över havet.
Vulkanen Rinjani når 3 726 meter över havet.

Resa

När solen äntligen går upp har vandringen redan pågått i flera timmar.

Från toppen av Rinjani, 3 726 meter över havet, sträcker sig det dramatiska landskapet flera kilometer åt varje håll.

Följ med Eva Atterlöv Frisell uppför Rinjani, Indonesiens näst högsta vulkan.

Premiärnumret av nya resemagasinet Destination säljs med Aftonbladet tisdag 17, onsdag 18 och torsdag 19 februari.

Klockan är två på morgonen när jag hör våra guider göra i ordning frukost.

Det varma citronteet värmer gott. Jag har inte sovit en blund och känner mest lättnad över att få komma iväg. I dag är det dags, nu ska vi upp på toppen av Lomboks högsta berg, Rinjani.

Vi har sovit i tält på drygt 2 600 meters höjd och har nu en dryg kilometer i höjdmeter till toppen. I skenet från guppande pannlampor ger vi oss av. Till höger om mig är det olustigt svart ner mot den kratersjö som breder ut sig 600 meter under oss. Till vänster sluttar den yttre sidan av vulkanen brant och vi skymtar några få ljus genom molntäcket.

Bitande kyla

Ovanför oss lyser hundratals stjärnor från en svart himmel. Jag svettas trots att kylan biter i ben och händer men fortsätter uppåt envisare än åsnan.

Vulkanen Rinjani reser sig på den vackra ön Lombok som ligger öster om mer berömda Bali. Området liknar ett bergsmassiv eftersom dess ovala krater sträcker sig sex respektive åtta kilometer i diameter och omsluter en djup kratersjö. Det dramatiska landskapet som formats av våldsamma utbrott och erosion utgör i dag en av Sydostasiens bästa vandringar.

---

Läs hela resportaget från Indonesien i nya Destination magasin, som säljs med Aftonbladet tisdag 17, onsdag 18 och torsdag 19 februari.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

Aftonbladet

/

Resa