8 klädmissar du inte får göra på resan

Publicerad:
Uppdaterad:

Resor

Tänk på klädkoden när du rör dig i vissa länder.

Annars kan det stå dig dyrt.

Både Mallorca och Barcelona har infört böter för alltför lättklädda.

Det är lokala invånare som tvingat fram de nya påbuden. De tycker helt enkelt att det är alltför utmanande att stöta på turister i bikini eller speedo.

Men även i många andra länder kan du lätt väcka anstöt om du inte tänker dig för. Mail Online har listat några platser på jorden där personer kan råka illa ut i alltför lättklädd mundering.

Foto: Okej på stranden men inte på stan.

Spanien

I Barcelona kan det till exempel vara frestande att lämna någon av stadens sju stränder för att korsa gatan och hitta en uteservering när solen gassar som värst.

Men det kan i fortsättningen kosta mer än det smakar. Bötesbeloppet för en bikiniklädd kvinna eller speedorustad man landar på hela 3400 kronor!

På Mallorca är man ännu tuffare. Alltför lättklädda kvinnor och män som lämnar stranden för en stund riskerar nästan det dubbla jämfört med Barcelona, 6400 kronor.

Foto: Inga leggings i Qatar, tack!

Qatar

I Qatar får kvinnor inte gå omkring i leggings, det anses på tok för utmanande. ”Leggings är inte byxor”, som det heter i officiella broschyrer.

Foto: Hon till vänster kan definitivt få problem i Dubais köpgallerior.

Dubai

I Dubai uppmanas besökare i stadens gigantiska shoppingcenter att täcka över axlar och knän, något som lett till protester och där vissa av de utpekade känt sig förödmjukade.

Foto: Bröstselfies är inge bra idé i Thailand

Thailand

I Thailand har det blivit populärt bland kvinnor att ta selfies på nedre delen av brösten samtidigt som man inte fotar ansiktet. Men det är risky business i allra högsta grad. Den styrande militären hotar med fem års fängelse om någon skulle avslöjas.

Foto: Duger inte hemma hos påven.

Vatikanen

I Vatikanen varnas besökare på temat ”ni är inte ordentligt klädda”. Detta gäller kvinnor som visar axlar och skuldror och män som bär shorts.

Foto: Inte okej i Uganda – och en hel del andra länder.

Uganda

I Uganda är det förbjudet för kvinnor att bära kortkort.

Foto: Hatt är ett måste på Royal Ascot, oavsett kön.

På hästkapplöpning

Det är betydligt lättare att klä sig rätt på den anrika hästkapplöpningsbanan Ascot i England.

Där tillhandahålls en 16-sidig stilguide som män som kvinnor måste följa.

Hatt är ett måste för såväl herr som dam och klänningar med snörning baktill och där axlar och skuldror är alltför exponerade får inte förekomma. Då slår nämligen kapplöpningsbanans ”modepolis” till.

Publicerad:

MER OM RESA