Se alla söta ungar på Orsa Björnpark

Av: 

Karin Holmberg

Orsa

Vill du uppleva en riktig sötchock i vår och sommar?
Då ska du bege dig till vildmarksparken Orsa Björnpark eller Orsa Rovdjurspark som den egentligen heter.
Här kan du bland annat titta på de söta björnungarna och Amurtigerungarna som föddes i januari.

Orsa Rovdjurspark ligger i Orsa Grönklitt och är Europas största Rovdjurspark. Parken är inriktad på stora rovdjur från norra halvklotet och här lever djuren i stora hägn i naturliga skogsmiljöer. Totalt sträcker sig parken över 325 000 kvadratmeter.

Händer mycket på våren

Parken är öppen under hela året men det händer extra mycket under våren – när alla björnarna i parken lämnar idet med sina små ungar.

– Varje årstid är spännande på sitt sätt i djurparken men under våren händer det extra mycket. För den som är sugen på att lära sig mer om rovdjuren och deras liv arrangerar vi varje dag en guidning med tema vårkänslor, säger Sven Brunberg, djurparkschef Orsa Rovdjurspark i ett pressmeddelande.

Många olika rovdjur i parken

I Rovdjursparken finns en mängd olika djur. Här lever brunbjörn, varg, lo, berguv och järv sida vid sida.

I parken finns ett tiotal björnar. Här finns även brunbjörnsunderarten Kodiakbjörn. På Tigerberget regerar Amurtigrar, eller Sibiriska tigrar som de ofta kallas. Parken har även världens största isbjörnsanläggning, Polar World, där isbjörnar lever i en världsunik anläggning. I Leopard Center har man både persisk leopard och snöleopard.

Rekordmånga ungar

Den senaste tiden har det fötts rekordmånga ungar i parken och i vår och sommar kan man bland annat se ungar från björn, varg, lodjur, persisk leopard och amurtiger.

Brunbjörnen Mette med sina tre små ungar, som föddes på julaftonen 2017 förväntas bli publikfavoriter under säsongen. Även de två små söta tigerungarna som föddes i januari kan bli riktiga turistmagneter under säsongen. De två små sibiriska tigerungarna föddes den 17 januari i år och det är den första tigerfödseln någonsin i Orsa Rovdjurspark.

Det händer på de andra parkerna under 2018

Orsa Björnpark är inte den enda parken i Sverige som bjuder på nyheter och underhållning under säsongen. Här kan du se vad som händer på de andra parkerna:

  • Gröna Lund
  • Liseberg
  • Parken Zoo
  • Skansen
  • Astrid Lindgrens Värld
  • Furuvik
  • High Chaparral
  • Skara Sommarland
  • Kolmården

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

LÄS VIDARE

Furuvik vs. Parken Zoo – vilken nöjespark är bäst?

ÄMNEN I ARTIKELN

Orsa

Sötchock

Nöjesparker

Underhållningsindustri

MER OM RESA

Nu öppnar Parken Zoo upp för säsongen

Nu öppnar Kolmården för säsongen

Bila Småland runt – så mycket att upptäcka