Skulle flyga till Köpenhamn – hamnade i Aten

Den brasilianska turisten flög med Air France från Paris till Köpenhamn.

Trodde hon och somnade sött.

Vaknade lätt förvånad – i Aten.

Ana Maria Bittencourt Marques, 45-årig turist från Porto Alegre, i Brasilien, skulle häromdagen flyga med Air France från Paris till Köpenhamn.

Fel boardingkort

Men någonstans i administrationen av hennes boardingkort på flygplatsen, Charles de Gaulle i Paris, blev det fel. Rätt mycket fel. Och hon landade efter ett par timmar lätt överraskad i Aten istället. Åt helt fel håll.

Marques, på väg till Danmarks huvudstad, fick vid incheckningen till flight AF1750 ett boardingkort utställt på Marie-Christine Midavaine – som skulle iväg med AF1232 till Aten. Noterade inte förväxlingen.

– Jag fick uppenbarligen någon annan persons biljett. Men jag hade bråttom och kollade aldrig mitt boardingkort, berättar Marques för AFP.

Skulle till Köpenhamn – men hamnade i Grekland
Skulle till Köpenhamn – men hamnade i Grekland

Rena grekiskan

Så hon rusade till den gate som angavs – där bordingkort och pass som brukligt kontrollerades. Men ingen kollade att namnen överensstämde.

Ana Maria Bittencourt Marques klev ombord. Somnade gott. Och vaknade i Aten. Insåg misstaget när ankomsthallen högst överraskande var fylld av budskap med det grekiska alfabetet.

Hos Air France förstår man inte hur säkerhets- och personkontrollerna har kunnat fallera och hur Marques kom ombord på fel plan. Det ska en internutredning förhoppningsvis förklara.

Tillbaks via Luxemburg

Senare samma dag fick Ana Maria Bittencourt Marques flyga med Air France till Köpenhamn via en mellanlandning i Luxemburg. Vad som hände Marie-Christine Midavaine som skulle till Aten förtäljer inte historien.

En märklig händelse men det är inte första gången. Tidigare i år hamnade en fransk kvinna i San Francisco när hon skulle flyga med United Airlines från Newark till Paris.

Sensmoral; Kontrollera alltid dina resedokument med egna ögon.

Publisert:

LÄS VIDARE