Rekordstort intresse för sommarresor – nya miljöer lockar

Av: 

Kristofer Gustafsson

Nya miljöer lockar svenska resenärer.

Nya miljöer lockar svenska resenärer.

Foto: THINKSTOCK

Resa | Grekland

Suget efter sommarresor är större än någonsin.
Bokningarna ökar i år med 14 procent.
Och svenska resenärer vill upptäcka nya miljöer, kulturer och resmål.

Upptäckarlust och nyfikenhet hos svenska resenärer är en starkt bidragande faktor till att bokningen av sommarresor ökar år efter år. Fem av tio svenskar (47 procent) vill upptäcka nya resmål, enligt Tickets färska Sifo-undersökning.

Nya kulturer lockar

– Att det finns en stor upptäckarlust hos svenskarna driver resandet. Många vill upptäcka nya kulturer och platser och få ny inspiration. I sommar är ressuget ovanligt stort, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Upptäckarlusten bidrar till trenden att resebokningarna ökar år efter år. Just nu ligger sommarbokningarna 14 procent högre jämfört med motsvarande tid i fjol. Spanien och Grekland tillhör som vanligt de mest bokade semesterländerna varje år och i sommar är Kroatien en uppstickare. Hit ökar resorna med 27 procent.

Nya storstäder

– Kroatien är en av sommarens raketer. Det är ett nytt och fräscht alternativ för många som tidigare varit mycket i Spanien och Grekland. Barnfamiljerna har också börjat söka sig dit när fler familjeanläggningar öppnats, säger Karin Starkman Ahlstedt. 

I vintras syntes motsvarande effekt när det gäller Vietnam, som blev ett nytt alternativ för vana charterresenärer. Bland weekendstäder har till exempel Lissabon och Amsterdam seglat upp som spännande alternativ under senaste året till klassiska storstäderl som London, New York och Paris.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Kalendern som hjälper dig göra hotellklipp

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Grekland

Resa | Spanien

MER OM RESA

Kroatien är sommarens populäraste resmål

Resor till USA störtdyker - Trump avskräcker

Weekendresorna ökar dramatiskt