Hopp i land på Greklands skönaste öar

RESA

Resa ger dig allt du behöver veta inför båtluffen

Foto: Efter några dagar i underbart vackra Skopelos stad är det dags för de här öluffarna att ge sig ut på nya äventyr i den grekiska övärlden.

Sugen på i GREKLAND i sommar?

Resas Greklands-expert Janne Eklund ger dig allt du behöver veta inför båtluffen. Bästa rutterna, smartaste packningen och finaste öarna"

Det är bara att kasta loss!

Foto: Efter några dagar i underbart vackra Skopelos stad är det dags för de här öluffarna att ge sig ut på nya äventyr i den grekiska övärlden.

Båten glider in mot Skopelos stad -och det är som att åka rätt in i ett vykort på den perfekta grekiska staden.

Vita hus med röda tegeltak klättrar uppför berget, omgivet av en gnistrande grön pinjeskog som växer ända ner till vattnet.

Det är kärlek vid första ögonkastet och jag vill inget hellre än att kliva av båten. Men hustrun vägrar:

- Har vi nu bestämt oss för att börja med Alonissos så börjar vi med Alonissos. Skopelos får vänta. Punkt slut.

Efter en härlig vecka på Alonissos är vi åter på väg till Skopelos. Jag har fjärilar i magen, dels för att det är tidigt på morgonen och jag inte hunnit äta frukost, dels för att jag är spänd på vad som väntar. Ska det första intrycket bestå?

Klockan 07.22 glider båten sakta in i den spegelblanka hamnen. Solen är på uppgående och luften varm. Det morgontidiga solljuset får staden att spegla sig i vattnet, färgglada fiskebåtar guppar stilla av färjans vågsvall. Vilket fantastiskt välkomnande!

Som vanligt möts vi av rumsuthyrare i hamnen. Vi tackar artigt nej, boendet får vänta och vi letar istället upp ett kafé för att äta frukost. Mätta på god grekisk yoghurt med frukt och flytande honung går vi en liten runda längs hamnen.

Jag känner direkt att här kommer vi stanna länge. Men först måste vi ordna rum hinner jag precis tänka när en äldre herre knackar mig på axeln och frågar:

- Rooms mister? Are you looking for a room?

Jag tittar snopet på honom, följer hans finger som pekar mot ett litet pensionat med utsikt över havet och säger:

- Yes, please! u

Läs mer:

Janne Eklund ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM