Den självlysande staden

Förtrollas av de historiska kvarteren och det härliga ljuset. Lissabon är staden med en energi och nerv som du inte glömmer.  

Har du en gång drabbats av Lissabon släpper staden aldrig taget. De historiska nötta gatorna med sin mondäna stolthet har en skönhet men också en melankoli som är svårslagen.
För mig är staden självlysande, både bildligt och bokstavligt. Den eviga solen reflekteras i floden Tejo och i de elegant dekorerade marmorfasaderna, lyser upp de medeltida gränderna, får hela staden att glänsa. Få städer har så fantasifullt smyckade husfasader. Kakelutsmyckningarna är konstverk i sig. Och så finns förstås den grandiosa arkitekturen där också. Lissabons sju kullar döljer var för sig fascinerande stadsdelar, sinsemellan mycket olika. De labyrintiska gatorna i moriska Alfama, de eleganta gatorna i moderna Chiado, den hippa utvecklingen i Alcantara där stadens hamnmagasin nu rymmer de mest innovativa mötesplatserna för konst- och designintresserade. Och så favoriten Bairro Alto, denna luggslitna, bohemiska och dekadenta stadsdel med en energi och nerv som det aldrig går att tröttna på.

Det skriver Jonas Henningsson i sin guide till Lissabon som innehåller 135 tips på boenden, stränder, restauranger i olika prisklasser och mycket annat. Missa inte att ladda ner den användbara guiden till Portugals huvudstad.

Några av rubrikerna i resguiden:

  Resa hit

  Boende

  Stränder

  Billiga restauranger

  För barnen

  Stadsdelar

  Vinbarer/ölhallar

  Kaféer

  Nattliv

  Shopping

  Utflykter

Reseguiden till Palma består av 20 A5-sidor och publicerades i augusti 2012.

Plus-kunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN

Lissabon

Reseguider

Resa | Portugal

MER OM RESA

140 restips till Edinburgh

Ny resguide till Split i Kroatien

Reseguide till Nice – Rivierans klassiker!