Annie Lööf är politikern som svenskarna helst vill resa med

Av: 

Jenny Alexandersson

Annie Lööf är politikern vi helst tillbringar utlandssemestern med. Själv åker hon helst med familjen till Gardasjön.
Annie Lööf är politikern vi helst tillbringar utlandssemestern med. Själv åker hon helst med familjen till Gardasjön.

Resa | Gardasjön

Alla älskar Annie – i alla fall som resesällskap på semestern.
När svenska folket får välja vilken politiker de helst vill ha med sig på utlandsresan kammar Centerpartiets Annie Lööf hem topplaceringen.
Miljöpartiets språkrör får en jumboplats.

Den 9 september är det val och de svenska partiledarna slåss om väljarnas röster. Men redan nu har svenska folket sagt sitt när det gäller vilken partiledare de helst vill ha med som resesällskap på utlandsresan. Enligt en undersökning från Ticket och Sifo så är Centerpartiets Annie Lööf en stor favorit, var fjärde person väljer Annie framför de andra partiledarna.

Alliansen i topp

På andra plats hamnar Moderaternas Ulf Kristersson (13 procent) och Kristdemokraternas Ebba Busch-Thor (13 procent). Gustav Fridolin och Isabella Lövin från Miljöpartiet är minst populära att resa utomlands med (5 procent respektive 4 procent).

Annie Lööf är en van resenär. Hon gör flera resor varje vecka tillsammans med sina medarbetare, men utanför jobbet är det de nära och kära som är hennes favoritsällskap.

– Privat reser jag helst och oftast med min familj, min man Calle och min dotter Ester, säger Annie Lööf till Aftonbladet.

Gillar fjällen och Italien

Att resa är ett stort intresse för partiledaren.

– Jag älskar att resa! Både kortare utflykter över dagen eller en vecka till de svenska fjällen för skidåkning. Det land jag och min man återvänt många gånger till är Italien, inte minst runt Gardasjön. Men på den senaste tiden har det blivit mer solsemester med Lollo och Bernie, senast på Teneriffa - då blir vår treåring glad!

Att resa utomlands med en partiledare är mycket mer populärt bland män än bland kvinnor. 37 procent av männen svarar att de helst inte reser utomlands med någon av politikerna, medan motsvarande siffra bland kvinnorna är 55 procent.

Jonas Sjöstedt och Ebba Busch-Thor är något av en vattendelare för kvinnor och män. 16 procent av de kvinnliga resenärerna som gärna reser med en partiledare åker helst utomlands med Jonas Sjöstedt, medan endast 8 procent av männen är sugna på en semester med Vänsterpartiets frontfigur. Ebba Busch-Thor lockar däremot 18 procent av de manliga resenärerna, medan endast 7 procent av kvinnorna är sugna på en utlandsresa med KD:s ledare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Vilken partiledare skulle du helst ta med dig på din utlandssemester?

  1. Annie Lööf, 25 procent
  2. Ulf Kristersson, 13 procent
  3. Ebba Busch-Thor, 13 procent
  4. Jimmie Åkesson, 12 procent
  5. Jonas Sjöstedt, 11 procent
  6. Stefan Löfven, 10 procent
  7. Jan Björklund, 6 procent
  8. Gustav Fridolin, 5 procent
  9. Isabella Lövin, 4 procent
Publisert:

LÄS VIDARE

Evelina reser runt i världen – utan att flyga

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Gardasjön

Annie Lööf

Centerpartiet

Jonas Sjöstedt

Miljöpartiet