– Jag är besatt av New York

RESA

Fredrik Eklund lämnade porrbranschen – nu säljer han lägenheter till kändisar

Foto: PONTUS HÖÖK
tjärnmäklaren Fredrik Eklund i sitt älskade New York. ”Det blir som ett förhållande. Sarah Jessica Parker sa i något avsnitt av ”Sex and the city” att ”jag behöver ingen pojkvän, jag har ju NY”, säger han instämmande.

Fredrik Eklund lever ett ovanligt och ovanligt framgångsrikt liv.

Förr som prisad porrfilmsstjärna och i dag som en av New Yorks absoluta toppmäklare.

Men en sak delar han med många svenskar.

– Jag har en kärleksrelation med staden.

Ben Stiller, Jessica Alba och Daniel Craig har alla köpt lägenhet genom Fredrik Eklund.

För många läsare är Fredrik Eklund, 33, främst känd som författaren till den uppmärksammade boken ”Bananflugornas herre” (2005), som handlar om hans upplevelser under några framgångsrika år i bögporrbranschen.

Den eran är långt borta.

I dag är Fredrik Eklund en stor stjärna på mäklarhimlen i New York och omskriven i bland annat New York Times.

”Kate Hudson är jättevacker”

Han är vd för Core Group Marketing som just nu säljer en lägenhet för drygt 420 miljoner kronor, och har sålt lägenheter till Hollywoodskådespelare som Daniel Craig, Jessica Alba och Ben Stiller.

– Cameron Diaz tittade på många men köpte aldrig någon av mig och Alba var ”väldigt specifik” med vad hon ville ha. Många är jättetrevliga. Maxwell (R’n’B-stjärnan) är helt fantastisk, Hillary Swank är superintelligent och trevlig och Kate Hudson är jättevacker, säger han.

Vill själv till Upper West

Sedan åtta år är Det stora äpplet Fredriks hem.

– Jag älskar ju NY. Jag är besatt. Det blir som ett förhållande. Sarah Jessica Parker sa i något avsnitt av ”Sex and the city” att ”jag behöver ingen pojkvän, jag har ju NY”, säger han instämmande.

Själv har Fredrik både och. Pojkvännen Ryan Orser, 26, är personlig tränare åt bland andra skådespelaren Gerard Butler.

– Ryan och jag har dejtat från och till i fem år och jag hoppas att vi flyttar ihop igen. Men vi har inte hittat något ännu, säger Fredrik.

Passar hundägare

Men jobbet som mäklare ger honom inte första tjing på nya lägenheter som dyker upp. Han blandar inte jobb och privataffärer.

Flytten går troligtvis till Upper West Side – ett lugnare område än trendiga downtown där han bor i dag. Med flytten får han närmare till Central Park, vilket passar hundägaren till dvärgtaxararna Mousey och Fritzy.

– När man når ”mid 30-ies” och vill ”settle down” så flyttar man till Upper West side. Jag jobbar mycket och har en lite mer mogen livsstil nu. Central Park är inte bara en park utan en grönskande skog. Man slukas upp och glömmer att man är i storstan.

Nolita är populärt

Svenska turister vurmar ofta för Brooklyn, öster om Manhattan. Av det konstnärliga klientelet att döma skulle Bedford Avenue lika gärna kunna ligga på Södermalm.

– Williamsburg har för många svenskar en hipphetsfaktor som jag inte riktig förstår. Jag kanske är snobbig, men jag tycker att man ska bo på Manhattan om man bor i New York, säger Fredrik Eklund.

I år har han sålt flera lägenheter till svenskar i kvarteren i Nolita.

– Man slipper turisterna i Soho, men får samma känsla med lummiga gator och fantastisk shopping.

Fakta/Fredrik

Namn: Fredrik Eklund.

Ålder: 33 år.

Yrke: Mäklare i New York och styrelseordförande i svenska mäkleriet ESNY.

Bor: New York

Kuriosa: Son till SEB:s tidigare chefsekonom Klas Eklund. Bror till författaren Sigge Eklund.

Ladda ner guider!

ARTIKELN HANDLAR OM