Pilot sexchattade från cockpit vid start

Av: 

Anders Clark

Resa | Flyg

Skrev "Visa brösten"

Planet var på väg att lyfta.

Då använde piloten flygdatorn för att sexchatta.

"Visa brösten" skrev han strax innan planet lyfte.

Graeme Hindley, 43, är pilot på British airways sedan 20 år. Nu utreds han, enligt The Sun, för att ha använt flygdatorn till att skicka sexuella meddelanden – istället för att göra säkerhetskontroller.

Skrev på flygdatorn

Hindleys 60 ton tunga Airbus var på väg att lyfta från London-flygplatsen Heathrow. Samtidigt chattade han på telefonen.

"Visa brösten" skrev Hindley på flygdatorn, fotade med mobiltelefonen och skickade.

I andra änden av konversationen satt en ensamstående trebarnsmamma.

Först skrattade hon åt meddelandet. Men sen insåg hon att Hindley chattade med henne istället för att göra de sista säkerhetskontrollerna inför flygning.

"Är ett proffs"

"Vänta... allvarligt. Jag vill inte distrahera dig. Meddela mig när du landat okej??", skrev trebarnsmamman.

"Jag går inte att distrahera [...] jag är ett proffs", skrev Hindley strax efter att han skrivit "Visa brösten" på flygdatorn.

Till slut bad kvinnan Hindley att sluta: "Låt bli telefonen".

Vid ett annat tillfälle ska den 43-åriga piloten ha fotat ut genom cockpitfönstret under landning och skickat till kvinnan.

Paret ska ha träffats på en färja varpå Hindley uppvaktade kvinnan under en tid då han skickade bilder han fotat under flygning, skrev sexuella meddelanden på cockpit-datorn och chattade när han ansvarade för säkerhetn för uppemot 150 passagerare ombord på flygplanet.

43-åriga Graeme Hindley flyger Airbus A319 och A320 i Europa för British airways. Enligt The Sun har flygbolaget utlovat en "noggrann" utredning av händelserna.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Flyg