Poptjärna rasar mot Ryanairs avgifter

avAnders Hedberg

Foto: AP
1500 kronor i extra avgifter fick Brian McFadden att ta tåget istället.

Irländske popstjärnan Brian McFadden rasar mot flygbolaget Ryanairs höga avgifter.

Sedan han själv påförts runt 1500 kronor extra på flygplatsen skriver han på Twitter att flygbolaget utnyttjar ”hårt arbetande människor och lurar dem på deras pengar med befängda kryphål".

Brian McFadden, tidigare sångare i pojkbandet Westlife, var på väg från Liverpool för att spela golf i Spanien, skriver brittiska Daily Mail.

Men han ilsknade till sedan Ryanair försökt ta 70 pund för att skriva ut hans boardingkort på flygplatsen och påföra honom 80 pund för fyra kilos bagageövervikt.

McFadden vägrade betala. Istället tog han tåget till London, för att sedan flyga vidare till Spanien med ”ett ärligt flygbolag”, som han uttrycker det på sin Twitter-sida.

Bolaget: Resenärer är ”korkade”

Ryanair tar dock kritiken med ro. Bolagets talesperson Robin Kiely lämnar följande ironiska kommentar till Daily Mail:

– Vi är förvånade över att herr McFadden inte klarade av den superkomplexa uppgiften att skriva ut sitt boardingkort själv, något som våra 80 miljoner resenärer årligen lyckas med varje dag.

På Twitter får dock Brian McFadden stöd av flera andra resenärer.

I fjol hamnade Ryanair i blåsväder på Facebook, sedan småbarnsmamman Suzy McLeod skrivit om hur flygbolaget tagit 2600 kronor i extra avgift för att skriva ut familjens boardingkort på flygplatsen i Alicante, Spanien.

Hennes Facebook-protest fick över en halv miljon människor att klicka på ”gilla”-knappen.

Ryanairs kontroversielle vd Michael O' Leary kontrade med att kalla resenärer som dyker upp på flygplatsen utan utskrivna boardingkort för ”korkade”.

ARTIKELN HANDLAR OM