Svenskar hittar kärleken utomlands – med appar

Så dejtar singlarna på semestern

Publicerad:
Uppdaterad:
Sommarflirt eller långdistans? Hälften av svenskarna har upplevt kärlek på semestern.
Foto: monkeybusinessimages / iStockphoto
Sommarflirt eller långdistans? Hälften av svenskarna har upplevt kärlek på semestern.

Kärlek

Vare sig det handlar om en kort romans eller en längre relation så är det många av de svenska singlarna som någon gång haft en romans utomlands. Och hela fyra av tio har hittat kärleken med hjälp av en dejtingapp under utlandsresan.

Många av Sveriges singlar har någon gång haft en romans utomlands. Hela 51 procent svarar att de har hittat kärleken under semestern, enligt en undersökning av appen happn. För vissa handlar det om en kortare fling, men för andra har romansen utvecklats till en längre relation. Över hälften av personerna i undersökningen uppger att de kan tänka sig ett långdistansförhållande med en person de träffat utomlands. För 24 procent av personerna var svaret blankt ja, och för 39 procent var svaret att det beror på hur långt avståndet är.

Många har även använt en dejtingapp för att hitta en romans på plats utomlands, fyra av tio uppger att de använt en app för att träffa lokalbefolkningen. 17 procent uppger även att de inte ännu har använt en dejtingapp utomlands, men att de gärna skulle testa det.

Topp 10 mest romantiska destinationerna

När svenskarna skulle välja sina mest romantiska resemål var det ingen tvekan om vilken stad som var vinnaren, hela 42 procent skulle välja Paris för en romantisk weekend. På andra plats kom Rom med 39 procent, följt av Santorini med 33 procent. Endast 4 procent skulle välja Formentera för en romantisk weekend. Här är svenskarnas top 10 romantiska resemål.

  1. Paris

  2. Rom

  3. Santorini

  4. Florens

  5. Barcelona

  6. London

  7. Köpenhamn

  8. Prag

  9. Cinque Terre

  10. Stockholm

Källa: Happns undersökningar baserad på 912 svarspersoner.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA