Så firar svenskarna 4 juli i USA

Tusentals svenskar i USA under nationaldagen.
Tusentals svenskar i USA under nationaldagen.

För mer än 200 år sedan föddes landet USA när självständighetsförklaringen skrevs på. Detta firas av amerikaner runt om i landet, och även av tusentals svenskar.

När svenskarna väljer att lämna Europa under semestern är USA ett populärt resemål, inte minst tiden runt 4 juli, då man firar landets nationaldag.

– 4 juli är en festlig och speciell tid på året då många familjer och vänner tar ledigt för att njuta och fira denna högtid. Detta inkluderar resor för att träffa nära och kära och uppleva nya saker genom att resa till nya platser. Nationaldagen är en väldigt populär tradition i USA, som blir någonting intressant att uppleva för utländska resenärer, säger Jeroen Merchiers, chef över Europa, Mellanöstern och Afrika på Airbnb.

Bara med Airbnb är det runt 3 350 svenskar som tar sig till USA runt nationaldagen. Genomsnittslängden med Airbnb under denna tid är 10 dagar, och det är fler familjer och kompisgäng än par som gör just denna resa.

– De flesta boendena med Airbnb har alla bekvämligheterna som ett vanligt hem har, men boendet är kopplat till en lokal värd som kan bidra med resetips, exempelvis var man kan fira 4 juli, säger Jeroen Merchiers.

Storstäderna är populära resemål under nationaldagen, och New York toppar listan.

– Ett av de största firandena äger rum i New York, vilket också alltid varit den mest populära platsen att besöka i USA när man reser med Airbnb.

Men allt fler har börjat välja de mest gästvänliga städerna, som enligt en undersökning av Airbnb är Asheville i North Carolina och flera städer i Texas. De gäster som åker till Texas med Airbnb har ökat med 77 procent på ett år.

Publisert:

LÄS VIDARE