Rekordstort köpcentrum byggs i Miami

Av: 

Jenny Alexandersson

Ett rekordstort köpcentrum, ”The American Dream”, ska byggas i Miami.
Ett rekordstort köpcentrum, ”The American Dream”, ska byggas i Miami.

Resa | USA

Turister och Miamibor kan snart få uppleva ”The american dream” på riktigt.
Nu byggs ett enormt shoppingpalats i staden med allt från vattenland, nöjespark och skidbacke till 1200 butiker och ett tjugotal restauranger.

Det stora komplexet som går under namnet The American Dream kommer att kosta drygt 36 miljarder kronor och bli drygt 557 000 kvadratmeter stort. Det är dubbelt så stort som det köpcentrum som innehar titeln USA:s största just nu: King of Prussia Mall som ligger i Pennsylvania.

Shoppingpalatset kommer att ha 1200 butiker, men även en vattenpark med en gigantisk inomhuspool, en isrink och en skidbacke. Att blanda shopping med upplevelser är en metod för att locka fler kunder och företaget Triple Five Group som ligger bakom bygget räknar med att köpcentrumet kommer att ha ungefär 30 miljoner besökare om året.

Kritik mot bygget

Men bygget har kritiserats. Många hävdar att Miami inte behöver ännu ett köpcentrum. En mängd gallerier har tvingats stänga i USA eftersom kundernas köpvanor har ändrast. Allt fler shoppar via nätet vilket har påverkat butiker och gallerior mycket negativt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Dubai med familjen – häng med på tennisäventyr

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | USA