Snart börjar marsrean på resor

Av: 

Lina Thorén

Resa

Nu kan du fynda din drömresa

Byt vardag Nu kan du hitta drömresor till bra pris.
Byt vardag Nu kan du hitta drömresor till bra pris.

Nu är det fyndläge på resor – om du har möjlighet att åka i mars.

Framförallt till långväga sol- och baddestinationer finns flera bra erbjudanden.

– När det inte är några skollov kör arrangörerna ofta kampanjer och reor med bra priser, säger Amelie Enström på resesökmotorn Destination.se.

För dig som vill sticka iväg på solsemester går det just nu att fynda resor. Och inte till vilka destinationer som helst – utan till drömresmål som Thailand och Mexiko.

Destinationer där det garanterat är över 25 grader varmt – både i luften och i havet.

– Till så kallade ”long haul”–destinationer som exempelvis Thailand och Mexiko går det nu att fynda resor för runt 6 000 kronor, det betyder upp till 2 500 kronor rabatt, tipsar Amelie Enström på resesökmotorn Destination.se.

Ett exempel på detta är Fritidsresors charterresor på en vecka till Thailand, som just nu går att fynda för strax över 6 000 kronor. Även Ving har bra erbjudanden, exempelvis åtta dagar i Mexiko för 6 200 kronor.

Rea på resor

Anledningen till att det går att göra fynd just nu är att researrangörerna inleder sin årliga ”marsrea”. Då kör arrangörerna olika erbjudanden och kampanjer vilket sänker priset på en mängd solresor.

Rean beror på att just mars är en period mellan sportlov och påsklov, då färre människor har möjlighet att resa.

Soliga klassiker till bra pris

Även resor till Egypten och Kanarieöarna är prisvärda alternativ och garanterat varmt.

En resa till Egypten kan kosta runt 3 000 kronor för en vecka på trestjärningt hotell. ligger även de på ungefär samma prisnivå för de billigaste resorna.

– För den som vill prova ett nytt resmål, men klara sig under 5 000 kronor för en vecka, så rekommenderar jag att testa något nytt exotiskt resmål som exempelvis Jordanien, Kap Verde och Oman, säger Amelie Enström.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert: