Fem måsten i Bangkok

RESA

En natt i Bangkok är på tok för lite. Men mer än en veck?a är det få som klarar av.

Cecilia Lundblad listar 5 måsten för dig som är på väg till Thailands hektiska huvudstad.

1 Kungliga palatset

Numera bor den älskade thailändska kungen inte här längre, men det kungliga palatset (Grand Palace) är fortfarande en av Bangkoks obligatoriska besöksmål. Inne på palatsområdet finns även ett av landets allra heligaste tempel. Det hyser en Buddhafigur helt i jade.

2 SIAM SQUARE

Shoppingstaden Bangkok har sitt hjärta vid Siam Square. Runt det här löjligt hårt trafikerade torget ligger gigantiska varuhus på rad: MBK, Siam Center, Siam Paragon, Central World ... Här hittar man allt från senaste Ferrarimodellen till de typiska thailändska souvenirerna och piratprylarna.

3 KHAO SAN ROAD

Här samlas ryggsäcksresenärer från hela världen för att utbyta tips och anekdoter över stans billigaste phad thai-nudlar. På den mytomspunna gatan finns numera mest restauranger och affärer, men i området runt omkring finns fortfarande gott om billiga guesthouses. Vill du veta vad som är bästa heta resmål i Thailand – åk till Khao San.

4 JIM THOMPSON HOUSE

Thompson var en amerikan som flyttade till Thailand efter andra världskriget och började exportera thaisiden till väst. Hans hus är uppbyggt som ett museum över Thomson själv, men även över thailändsk konst, arkitektur och kultur.

Adress: 6 Soi Kasemsan 2, Rama I Road.

Öppet: 9–16.30. Inträde cirka 20 kr.

5 Helgmarknaden

Har du inte hittat det du söker runt Siam Square finns det garanterat på den gigantiska helgmarknaden Chatuchak en bit utanför stan. Här finns allt! Levande djur, kryddor, kläder, souvenirer och piratkopierade skivor och filmer i massor. Stort, omvälvande och en minnesvärd upplevelse.

Hämta EN HEL guide!

... till Bangkok och ta med på resan. Kan laddas ner av Plus-medlemmar (19 kr/månad) här !

Cecilia Lundblad

ARTIKELN HANDLAR OM