I höst öppnar gigantiskt nöjescenter nära New York

The American Dream har både shopping och nöjespark

Uppdaterad 2019-07-08 | Publicerad 2019-07-04

I höst öppnar ett gigantiskt shopping- och nöjescenter utanför New York.
I höst öppnar ett gigantiskt shopping- och nöjescenter utanför New York.

Den 25 oktober 2019 slår American Dream upp sina portar för besökare.
Det enorma shopping- och nöjescentret kommer locka många svenskar som flyger till New York.

The American Dream är ett gigantiskt shopping- och upplevelsecenter som ska locka besökare till New Jersey utanför New York. Den 25 oktober är det dags för invigning och det finns mycket som lockar.

Centret har bland annat USA:s största vattenland inomhus, en 16 våningar hög inomhusskidbacke, en temapark, ett utsikts-hjul, lyxiga biosalonger, ett stort akvarium med en undervattenstunnel, en NHL-hockeyrink och två minigolfbanor. Dessutom massor med butiker och restauranger. En gigantisk träskulptur spelar musik och sprider färgglatt ljus över lokalen en gång i timmen. Det finns även flera ”dansande” fontäner.

Superdyrt bygge

Centret ligger nära flygplatsen Newark dit många svenskar flyger när de ska till New York. Staden ligger alltid högt på resebolagens topplistor. Centrets skapare Triple Five räknar med 40 miljoner besökare varje år och läget mellan New York och flygplatsen är såklart väl uttänkt.

Bygget har kostat runt 46 miljarder kronor, enligt Bloomberg, vilket är ett rekord när det gäller shoppinggallerior. Det har pågått i över 16 år och har redan vunnit pris för sin innovativa design.

På området kommer det även att finnas ett lyxhotell och en butler-service. Dess personal ska tala mandarin, franska, ryska, arabiska och en rad andra språk flytande.

Smarta armband ska göra så att föräldrar och barn kan ha kontakt med varandra om de rör sig i olika delar av byggnaden.

Miniatyrstad och fartfyllda åk

– Vår önskan om att kombinera underhållning, matupplevelser och shopping kommer att skapa en unik kundupplevlse, säger Don Ghermezian, vd på Triple Five, i ett pressmeddelande.

Det stora upplevelsecentret kommer att ha något för alla åldrar. De mindre barnen kan kliva in i ett helt eget land, Kidzania, en uppbyggd miniatyrstad som till och med har sin egen valuta. Vattenlandet är USA:s största inomhusbad med 15 blöta åkattraktioner och landets största vattenrutschbana.

Lite äldre barn och vuxna kan testa två hisnande åkattraktioner. Launched Euro-Fighter och The Spinner Coaster som innehaft ett par världsrekord. Vuxna har ett helt eget område med underhållning och restauranger.

LÄS VIDARE