Hon kom naken till säkerhetskontrollen

RESA

Ville slippa tafsande vakter på flygplatsen

Sexuella trakasserier eller säkerhet?

Gränsen är just nu hårfin när flygplatserna jagar terrorister.

Tammy, 52, klädde av sig för att slippa tafsande vakter.

Foto: Tammy Banovacs nakenchock fångades på film av en annan resenär och hamnade snabbt på Youtube.

Rullstolsburna Tammy Banovac blev stoppad av säkerhetskontrollen på Oklahoma Airport i USA iklädd endast trosor och bh. Och där blev hon sittande tills hon missat sitt flyg.

Men den lättklädda demonstrationen hade ett gott syfte, menar Daily Mail som skriver om incidenten.

Fick vänta i en timme

Tammy Banovac visste att hennes rullstol skulle aktivera metalldetektorn, så hon anlände till flygplatsen enbart iklädd svarta underkläder, ett vitt pärlhalsband och med en vit accessoarhund i knät.

De lätta kläderna borde sannolikt gjort säkerhetskontrollen snabbare och enklare, men Tammy tvingades sitta halvnaken i en timme innan hon släpptes igenom. Då hade hennes flyg till Phoenix, Arizona, redan avgått.

Tammy Banovac berättade för en lokal tidning att hon valt att klä sig lätt eftersom hon utsatts för en förnedrande kroppsundersökning vid en flygning för två veckor sedan. Även den gången missade hon flyget på grund av den tidsödande säkerheten.

"Sexuella trakasserier"

– Om det här hade hänt någon annanstans så hade det varit sexuella trakasserier, sa Tammy Banovac då till tidningen The Oklahoman.

Inför den nya flygturen hade hon hoppats på att slippa fler förödmjukelser. Men den här gången blev det alltså ännu värre.

Hela händelsen fångades på video av en medresenär.

Hittade spår av nitrat

Flygplatsens säkerhetspersonal har dock en lite annorlunda version av händelserna.

Vid det första flygtillfället hittade man spår av nitrat på Tammy Banovacs rullstol. Nitrat kan användas till framställning av sprängämnen.

Tammys förklaring var att hon då nyligen deltagit i en jaktresa.

ARTIKELN HANDLAR OM